Odloženo suđenje Simonoviću zbog pretnji Tadiću i Đeliću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje Simonoviću zbog pretnji Tadiću i Đeliću

BEOGRAD - U Četvrtom opštinskom sudu u Beogradu danas je trebalo da počne suđenje Vladici Simonoviću, optuženom za ugrožavanje bezbednosti predsednika Srbije i potpredsednika vlade. Suđenje je odloženo pošto je tužilaštvo neznatno izmenilo optužni predlog, pa je odbrana tražila rok za pripremu odbrane po izmenjenom predlogu, kao i zato što je Simonović zatražio izuzeće četvrtog opštinskog tužioca i njegovih zamenika.

Simonović je tražio i izuzeće vršioca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dužnosti okružnog tužioca i vršioca dužnosti republičkog tužioca Slobodana Radovanovića.

O izuzeću tužioca odlučuje neposredno viši tužilac, a o izuzeću republičkog tužioca odlučuje Visoki savet pravosuđa.

imonović je označen kao predsednik organizacije "Familija srpskih navijača", kojoj se stavlja na teret da je 2. maja, posle potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, izlepila plakate u Beogradu sa fotografijama Borisa Tadića i Božidara Đelića, na kojima je pisalo "državni neprijatelj".

Početak suđenja Simonoviću bio je zakazan za početak septembra, ali je odložen zbog službenih obaveza njegovog branioca.

Suđenje danas treba da počne bez obzira na pojavljivanje branioca, jer je za to krivično delo zaprećena kazna zatvora do tri godine, a prisustvo branioca na glavnom pretresu nije obavezno, rekao je Tanjugu potpredesednik Četvrtog suda u Zoran Tejić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.