Odloženo suđenje Radetu Terziću

Izvor: Blic, 28.Maj.2010, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje Radetu Terziću

Suđenje bivšem beogradskom okružnom tužiocu Radetu Terziću pred Osnovnim sudom u Smederevu odloženo je danas za kraj juna zbog nedolaska svedoka.

Terzić je na prethodnom ročištu u aprilu, tokom petočasovnog izlaganja, negirao optužnicu kojom se tereti za zloupotrebu službenog položaja.

Sudija Slobodan Ignjatović trebalo je da danas sasluša tri svedoka, ali oni nisu došli. Krajem juna bi zato trebalo da bude saslušano pet svedoka.

Terzić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << optužen za zloupotrebu službenog položaja pošto je izmenjena prva optužnica koja ga je teretila da je uticao da iz pritvora budu pušteni pojedini pripadnici zemunskog kriminalnog klana.

Jedan od trojice branilaca optuženog, Srđa Popović, rekao je ranije agenciji Beta da u sudskim spisima nedostaju odluke i čitav predmet nekadašnjeg Četvrtog opštinskog suda u Beogradu u kome je Terzić "navodno zloupotrebio svoj položaj".

"Predmet je počelo Specijalno tužilaštvo tvrdeći da je Terzić član takozvanog zemunskog klana. Kada je ta optužba odbačena, više ne može logično da se objasni zašto bi čovek besprekorne karijere postupao onako kako mu se sada stavlja na teret. Tu nema logike", rekao je Popović.

Osnovni sud u Smederevu zatražio je u februaru od Specijalnog tužilaštva u Beogradu, koje je sprovelo istragu protiv Terzića, spise iz kojih se može videti da li su prema Terziću primenjivane mere koje se koriste u postupcima za organizovani kriminal - kontrole telefona, prisluškivanja, optičkog snimanja.

Tužilaštvo za organizovani kriminal obavestilo je Osnovni sud u Smederevu da ti postupci nisu primenjivani.

Terzić je uhapšen 21. jula 2007. godine na zahtev tadašnjeg specijalnog tužioca Slobodana Radovanovića.

Nakon mesec i po dana provednih u pritvoru Centralnog zatvora, Terziću je dopušteno da se brani sa slobode.

Terzić je optužen da je krajem 2001. godine uticao da iz pritvora budu pušteni članovi zemunskog kriminalnog klana, tada osumnjičeni za otmicu predsednika "Delte" Miroslava Miškovića.

Članovi zemunskog klana osuđeni su u decembru 2008. godine na ukupno 348

godina zatvora zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.