Odložena saslušanja

Izvor: Politika, 14.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložena saslušanja

Tužilaštvo predložilo pritvor za Miljka Živoinovića, stečajnog upravnika preduzeća "Rad"

Posle saslušanja i određivanja pritvora Đorđu Antelju, vlasniku "Gemaksa", očekuje se da iskaz pred istražnim sudijom Specijalnog suda u Beogradu daju i ostali osumnjičeni u okviru istrage o finansijskim malverzacijama takozvane stečajne mafije u postupku preduzeća "Rad". Istražni sudija Specijalnog suda trebalo bi da sasluša Miljka Živoinovića, stečajnog upravnika preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << "Rad", Sekulu Pijevčevića, direktora Kreditno-eksportne banke, Radisava Jocovića, direktora preduzeća "Rad" i Delinku Đurđević, sudiju Trgovinskog suda koja je bila predsednik stečajnog veća u slučaju ovog preduzeća.
Svi osumnjičeni, osim Živoinovića, već se nalaze u pritvoru.

Kako je "Politika" već objavila, istražni sudija Specijalnog suda preksinoć je doneo rešenje o sprovođenju istrage i odredio Antelju jednomesečni pritvor, zbog zloupotrebe službenog položaja u podstrekavanju. Iako se očekivalo da sudija nastavi saslušanje ostalih osumnjičenih, ono je odloženo.

Informativna služba preduzeća "Gemaks" poslala je juče saopštenje medijima u kojem se navodi da "Đorđo Antelj nije član takozvane stečajne mafije".

– Antelju se na teret ne stavlja krivično delo iz oblasti organizovanog kriminala, a postupak protiv njega se vodi pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal Okružnog suda u Beogradu iz razloga celishodnosti, pre svega zbog krivičnopravnog položaja ostalih okrivljenih – navodi se u ovom saopštenju.

Podsetimo, Specijalno tužilaštvo podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv Antelja za zloupotrebu službenog položaja u podstrekavanju, protiv Živoinovića, za krivično delo zloupotreba službenog položaja, Pijevčevića, za zloupotrebu službenog položaja u podstrekivanju, dok je Jocović osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju, a bivši sudija Trgovinskog suda Delinka Đurđević da je izvršila krivično delo kršenje zakona od strane sudije. Specijalno tužilaštvo predložilo je sudu da se jednomesečni pritvor osim Antelju odredi i Miljku Živoinoviću.

Osumnjičeni se terete da su samo u ovom slučaju oštetili preduzeće "Rad" za više od devet miliona evra.

D. Vukosavljević

[objavljeno: 14.01.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.