Izvor: B92, 26.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijeno puštanje iz pritvora

Beograd -- Sudsko veće Specijalnog suda na suđenju pripadnicima stečajne mafije, odbilo predloge za puštanje iz pritvora osmoro optuženih.

Predloženo je da se sa slobode brane suspendovani predsednik i sudija Trgovinskog suda Goran Kljajević i Delinka Đurđević, advokati Nemanja Jolović i Jasmina Kojić, bivša direktorka Poštanske štedionice Jelica Živković, Milinko Brašnjović, Sekula Pjevčević i Milisav Filipović.

Kako je obrazložio predsedavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sudskog Veća Dušan Vojinović, okolnosti zbog kojih je okrivljenima određen pritvor, ostale su nepromenjene.

To, kako je naveo, znači da i dalje postoji opasnost da napuste zemlju i dodao da su okrivljeni za teška krivična dela za koja je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Advokati optuženih za koje je zatraženo puštanje iz pritvora ukazivali su uglavnom na njihovo narušeno zdravstveno stanje, a u slučaju Živkovićeve, kako je rečeno, neophodno je i lečenje hirurškom intervencijom.

Suđenje pripadnicima te organizovane kriminalne grupe počelo je 22. januara, a optuženi se terete za zločinačko udruživanje, zloupotrebu službenog položaja i da su, primajući i dajući mito, oštetili brojna društvena preduzeća i državu za više desetina miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.