Izvor: B92, 29.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijene žalbe "stečajne grupe"

Beograd -- Vrhovni sud Srbije odbio žalbe osoba optuženih da su kao pripadnici takozvane stečajne mafije pričinili štetu od 50 miliona evra.

Vrhovni sud Srbije saopštio je da je odbio kao neosnovane žalbe Gorana Kljajevića, Sekule Pijevčevića, Milinka Brašnjovića, Jasmine Kojić-Pavlović, Jelice Živković, Milisava Filipovića i Miodraga Petrovića, na rešenje Okružnog suda o produženja pritvora za još dva meseca.

Pripadnici te grupe optuženi su da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su od početka 2003. do sredine aprila 2006. godine koristili privredne i poslovne kontakte, kao i uticaj na sudsku vlast, kako bi pojedine firme smišljeno dovodili do stečaja i iz njih "isisavali" novčana sredstva kako bi ih kasnije prodavali za iznose manje od realnih. Firme su uglavnom prodavane članovima te grupe.

Na optužnici je 35 ljudi, a kao organizatori grupe navedeni su suspendovani predsednik Trgovinskog suda u Beogradu Goran Kljajević, advokat Nemanja Jolović, bivši bankar i biznismen Sekula Pjevčević i nekadašni direktor "C marketa" Slobodan Radulović.

Prva trojica su u pritvoru, dok je Radulović u bekstvu. Mediji su objavili da se Radulović skriva u Španiji. Peti organizator te grupe, biznismen Miko Brašnjević, izvršio je samoubistvo u pritvoru u Beogradu.

Suđenje akterima ove afere treba da počne 22. januara 2007. godine pred sudskim većem kojim predsedava sudija Dušan Vojinović. Dokazni materijal protiv članova takozvane "stečajne mafije" ima više od 1.000 stranica, dok Tužilaštvo planira da tokom suđenja izvede više od 200 svedoka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.