Odbačena krivična prijava protiv gradonačelnika Niša

Izvor: Blic, 20.Apr.2016, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačena krivična prijava protiv gradonačelnika Niša

Tužilaštvo za organizovani kriminal je odbacilo krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Niša Zoran Perišića i zamenika direktora Direkcije za javni prevoz Nenada Stankovića.

Kako su na svom portalu objavile Južne vesti, u odluci Tužilaštva se navodi da "nema osnova za sumnju" da je reč o korupciji.

Takva odluka je donesena uprkos audio-snimcima do kojih je došao taj sajt, a na kojima se čuje kako gradonačelnik i njegovi saradnici šteluju uslove tendera >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za gradski prevoz.

Samo nedelju dana pre izbora iz Tužilaštva za organizovani kriminal je građanskom nadzorniku, koji je u ime republičke Uprave za javne nabavke kontrolisao taj tender, dostavljeno obaveštenje da je njihova krivična prijava odbačena.

"Nema osnova za sumnju da se u radnjama navedenih lica stiču obeležja navedenog krivičnog dela niti bilo kog drugog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", piše između ostalog u šturom obaveštenju.

Po krivičnoj prijavi koju je septembra 2014. godine podneo Toplički centar, Tužilaštvo za organizovani kriminal je otpočelo istragu zbog sumnji da su Perišić i Stanković umešani u nameštanje najvećeg tendera u novijoj istoriji Niša.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Odbačene krivične prijave protiv Perišića i Stankovića

Izvor: NiskeVesti.rs, 20.Apr.2016

Tužilaštvo za organizovani kriminal je odbacilo krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Niša dr Zorana Perišića i zamenika direktora Direkcije za javni prevoz Nenada Stankovića.. . Nakon dostavljenih svih izveštaja vezanih za krivičnu prijavu u vezi sprovođenja tendera za javni prevoz, iz...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.