Odbačena krivična prijava protiv Mladenovića

Izvor: Akter, 16.Sep.2015, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačena krivična prijava protiv Mladenovića

Više javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu koju je protiv reditelja Kokana Mladenovića, zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, podneo predsednik Nezavisnog sindikata kulture Zoran Đuričić , rečeno je danas agenciji Beta u Tužilaštvu

Đuričić je tužio Mladenovića zbog intervjua koji je u julu objavljen pod naslovom "Ovoliko zlo mora biti ugušeno u krvi, devedesete su došle na naplatu", a koji je na konferenciji za novinare komentarisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i premijer Aleksandar Vučić, istakavši da je sramota da radnici iz kulture koriste takve reči.

Mladenović je juče, nakon što je dao izjavu beogradskoj policiji povodom prijave, rekao da je prijava potpuni apsurd i da je ceo slučaj farsa.

"I vi i ja znamo, ili bar pretpostavljamo, ko je netalentovani reditelj ove predstave. Nalazim da je to (prijava) potpuni apsurd, na pola puta između Kafke i Monti Pajtona", rekao je Mladenović novinarima.

Mladenović je izjavu u policiji dao po nalogu Višeg javnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.