Od sumraka do smisla, raspad-film o najtežoj životnoj borbi glumca Lazara Strugara (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2023, 17:21

"Od sumraka do smisla, raspad"-film o najtežoj životnoj borbi glumca Lazara Strugara (AUDIO)

Beogradski glumac Lazar Strugar nedavno je izvojevao najveću životnu borbu, oslobodio se zavisnosti od psihoaktivnih supstanci. Njegov izlazak iz kruga droge nije bio nimalo lak, jednostavan ni kratak. Borba je trajala 4 godine u Novosadskom centru "Duga". Posle rehabilitacije i izlaska iz "Duge" odlučio je da ispriča svoju priču i upozori mlade na opasnost od droge. Snimio je dokumentarni film "Od sumraka do smisla, raspad" u kojem je prikazao sve faze narkomanije. Film će biti prikazan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << večeras u Protestanskoj-hrišćanskoj crkvi u 20 časova.

Glumac Lazar Strugar igrao je u filmovima: "Kada porastem biću kengur", "Komunistički raj" i u seriji "Košarkaši".

O svojoj najtežoj životnoj borbi govorio je za Radio Novi Sad:

"Sam proces izlaska iz problema traje 15 meseci u mom slučaju. Posledice uzimanja opijata se rešava relativno brzo, ali uzrok se ne rešava tako brzo. Do uzroka tek treba doći, to je ono što ljudi u centru "Duga" jako dobro znaju da urade i da pomognu čoveku da shvati šta je bio uzrok. Generalno u svet droge ulaze prezaštićeni i nezaštićeni ljudi. Ja sam više od polovine svog života bio prezaštićen a zatim nezaštićen. Mogu da kažem da je moj uzrok bio kompleks više vrednosti." objašnjava Strugar.

U svet droge ušao je vrlo mlad, sa 14-15 godina počeo je sa marihuanom, a sa 17 godina probao je heroin. Objašnjava da je više voleo droge koje podižu nivo endorfina, dopamina, serotonina, dok heroin "spušta bol". Heroinu se vratio nakon nekoliko uspešno odigranih uloga kada je usledilo razočarenje.

Šta je uzrokovalo da sedi kući sa pištoljem u ruci, spreman da ubije,  o odluci da se izbori sa drogom i teškoj borbi u kojoj je pobedio, opširnije u audio zapisu i u dokumentarnom filmu " Od sumraka do smisla, raspad".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.