Od jula jeftiniji priključak za gas uz plaćanje na rate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2020, 12:49

Od jula jeftiniji priključak za gas uz plaćanje na rate

Sva domaćinstva u Srbiji koja žele da uvedu gas će od 1. jula moći to da učine po povoljnijim uslovima, jer je "Srbijagas" ranije odlučio da domaćinstvima smanji cenu priključka na 780 evra, uz mogućnost otplate u ratama.

Cena priključka će od 1. jula biti smanjena na 780 evra sa PDV-om i moći će da se otplati na rate tri godine bez kamate, u okviru mesečnog računa.

Za priključenje na gas sada se plaća od 1.000 do 1.500 evra.

Stručnjaci ukazuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da veće korišćenje gasa, osim energetske, donosi i ekonomsku, ali i ekološku korist.

Vojislav Vuletić iz Udruženja za gas Srbije kaže da je gas najjeftinije gorivo i da su uređaji za korišćenje prirodnog gasa tako napravljeni da imaju visok stepen iskorišćenja, pa je samim tim manja i potrošnja.

Vuletić za Tanjug kaže da se u Srbiji vrlo kasno počelo sa koršćenjem gasa i da sada svega oko 300.000 domaćinstava koristi taj energent, što je u odnosu na evropske zemlje jako mali broj.

Ističe da je svuda u svetu korišćenje gasa najjeftinije za široku potrošnju i da vlada velika zainteresovanost država da se gas što više koristi.

Navodi kao primer Italiju gde je građanima omogućeno da besplatno dobiju priključak na gas.

Što se tiče gasne mreže, samo šest okruga u Srbiji je potpuno gasifikovano.

Očekuje se da će gasovod "Balkanski tok" ubrzati i gasifikaciju zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Od jula jeftiniji priključak za gas uz plaćanje na rate

Izvor: B92, 10.Jun.2020

Beograd -- Sva domaćinstva u Srbiji koja žele da uvedu gas će od 1. jula moći to da učine po povoljnijim uslovima..."Srbijagas" ranije je odlučio da domaćinstvima smanji cenu priključka na 780 evra, uz mogućnost otplate u ratama...Za priključenje na gas sada se plaća od 1.000 do 1.500 evra...Stručnjaci...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.