Očuvanje srpske kulture i tradicije u Bačkoj Topoli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 22:54

Očuvanje srpske kulture i tradicije u Bačkoj Topoli

Očuvanje srpske kulture i tradicije neguje se već decenijama u srpskom kulturnom centru "Vuk Stefanović Karadžić“ u Bačkoj Topoli. 

Oni su 30 godina u svom fundusu skupljali originalnu srpsku nošnju koju su na kraju predstavili kroz jedinstvenu izložbu pod nazivom "Iz Vukovih škrinja“.

Izložba broji preko 65 tradicionalnih nošnji muškaraca, žena i dece, našeg naroda koji živi u Srbji i van nje.

Kroz izložbu su prikazane nošnje koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nošene u svečanim prilikama i u svakodnevnim životnim prilikama.

Iz kulturnog centra „ Vuk Karadžić“ napominju da je od izuzetne važnosti edukacija mladih o negovanju i očuvanju tradicije srpskog naroda, kako kroz tradicionalne predmete, tako i kroz živu reč i igru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.