Izvor: Blic, 30.Jan.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekuju pokretanje proizvodnje

KRALJEVO, BEOGRAD - Posle tri i po meseca u pogonima kraljevačkog „Magnohroma" od juče ima struje. Na ovaj način ispunjen je prvi deo obećanja koje je radnicima „Magnohroma" prošle subote dao potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

Na sastanku koji je juče održan u Vladi Srbije dogovoreno je još da se u narednih mesec dana popiše imovina „Magnohroma" i utvrdi kolika su tačna dugovanja firme radnicima i poslovnim partnerima.

- Država je spremna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da pomogne radnicima iz svog budžeta. Još spremnija je da odobri povoljne subvencije za hitno pokretanje proizvodnje u pogonima gde je to najbrže moguće - kaže Zlatko Korać, predsednik Nezavisnog sindikata u ovoj kompaniji.

Sindikati su od predstavnika države inače zatražili da se iz republičkog budžeta radnicima isplaćuju primanja u visini republičkog minimalca, dok proizvodnja u „Magnohromu" ne započne.

- Ono što obećava da je država zaista voljna da pomogne je sastav državnog tima koji je razgovarao sa nama - kaže Korać, koji je predstavljao radnike „Magnohroma".

Novi sastanak potpredsednika Vlade Đelića sa „magnohromcima" u Kraljevu je zakazan za 1. mart, kada će se definitivno znati sudbina giganta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.