Obustavljen postupak protiv Čumeta

Izvor: B92, 08.Nov.2011, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljen postupak protiv Čumeta

Beograd -- Prvi osnovni sud u Beogradu obustavio je krivični postupak protiv Ljubiše Buhe Čumeta zbog sumnje da je prošle godine vozilom usmrtio pešaka.

Postupak je obustavljen pošto je tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja.

Portparolka suda Ivana Ramić izjavila je da je Prvo osnovno tužilaštvo dopisom od 26. oktobra obavestilo sud da odustaje od krivičnog gonjenja protiv Buhe, zbog čega je sud obustavio krivični postupak.

Istraga protiv Buhe okončana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u junu, kada je sud spise predmeta prosledio tužilaštvu, koje je zaključilo da u Buhinom postupanju nema elemenata krivičnog dela, odnosno krivične odgovornosti.

Buha, svedok saradnik u procesu protiv "zemunskog kriminalnog klana", 3. novembra prošle godine je na auto-putu Beograd-Šid "audijem A8" usmrtio pešaka Radomira Ristića (54) iz Borče, koji je u alkoholisanom stanju prelazio auto-put na neosvetljenom delu, u neposrednoj blizini pasarele za pešake.

Buha je posle nesreće odmah uhapšen, a pošto je proveo 48 sati u policijskom pritvoru, pušten je da se brani sa slobode.

Tokom istage, saslušana je i Buhina supruga Ivana, koja je bila na suvozačkom mestu, i pripadnici njegovog policijskog obezbeđenja, na koje ima pravo kao svedok saradnik, koji su se kretali iza "audija", vozeći levom trakom auto-puta ka aerodromu.

Utvrđeno je da Buha nije vozio pijan, niti pod dejstvom narkotika.

Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja, vozaču koji automobilom usmrti pešaka sa umišljajem na saobraćajnici "gde se može očekivati nailazak pešaka" preti kazna zatvora do 12 godina. Vozaču odgovornom za udes iz nehata predviđena je kazna do osam godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.