Obrenovac: Ubica se brani ćutanjem

Izvor: B92, 06.Jul.2012, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrenovac: Ubica se brani ćutanjem

Obrenovac -- Pokrenuta istraga protiv Aleksandra Tošića (43) koji je u TE Obrenovac ubio suprugu Tamaru. Pred istražnim sudijom Višeg suda u Beogradu branio se ćutanjem.

On se tereti da je u toaletu menze Termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu usmrtio suprugu Tamaru (32), za razliku od prethodno datog priznanja u policiji, u četvrtak se pred istražnim sudijom Višeg suda u Beogradu branio ćutanjem.

Protiv Tošića je doneto rešenje o sprovođenju istrage za krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od deset do 40 godina zatvora.

Određen mu je pritvor do 30 dana, zbog opasnosti da može uticati na svedoke, kao i da bi mogao ponoviti delo, s obzirom na to da je utvrđeno da je ranije osuđivan zbog nasilja u porodici.

Branilac Tošića, advokat Aleksandar Lazić kaže za "Novosti" da je njegov klijent odabrao ovakav način odbrane ćutanje, jer se nalazi u teškom psihofizičkom stanju:

"U nastavku istrage sud bi trebalo da ispita veći broj svedoka, a s obzirom na to da se Tošić nalazi u teškom stanju, naloženo je i njegovo neuropsihijatrijsko veštačenje."

Kako "Novosti" saznaju iz izvora bliskih istrazi, prilikom pretresa kuće porodice Tošić posle ubistva, policija je pronašla i oproštajno pismo u kojem je navodno osumnjičeni do detalja napisao zbog čega se odlučio na ubistvo. Pismo je dato na veštačenje, i biće najverovatnije uvršteno kao materijalni dokaz u daljoj istrazi. Takođe, u kući Tošića pronađen je i falsifikovan pasoš na kojem je fotografija osumnjičenog, ali postupak za ovo delo vodiće se odvojeno, pred nadležnim sudom.

Telo Tamare Tošić pronašle su kolege u toaletu TENT. Nesrećna žena, prema informacijama iz policije, prvo je zaklana, a potom i više puta ubodena nožem u telo. Njen suprug Aleksandar Tošić se prvo dao u bekstvo posle izvršenog zločina, da bi nakon toga i sam pokušao sebi da prereže grkljan. U tome ga je sprečila policija.

Kako "Novosti" saznaju, Aleksandru Tošiću je sada pokojna Tamara bila druga supruga. Sa njom ima četvorogodišnjeg sina Bojana. Prethodno je Tošić imao brak iz kojeg ima 17-godišnju kćerku. Obe supruge imale su problem sa njim, jer je bio "bolesno ljubomoran". Naročito Tamara, koja je od njega bila mlađa 11 godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.