Izvor: B92, 22.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradoviću produžen pritvor

Beograd -- Bivšem šefu beogradske policije Milanu Obradoviću i nekadašnjem zameniku šefa BIA Mioloradu Bracanoviću produžen je pritvor.

Odlukom krivičnog veća Okružnog suda u Beogradu, Obradoviću i Bracanoviću pritvor je produžena za još 30 dana. Inače, oni se u pritvoru nalaze već mesec jer su osumnjičeni za učešće u mučenju pripadnika tzv. "Makine grupe", optužene za ubistvo generala policije Boška Buhe.

Šef istrage Okružnog suda, Branislav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Todić, rekao je za B92 da je Krivično veće zaključilo da i dalje stoje razlozi zbog kojih mu je prvobitno određen pritvor. Prva odluka o određivanju pritvora doneta je kako ne bi uticao na svedoke, a u međuvremenu saslušano je manje od 10 svedoka. "Nema zemlje u kojoj bi to bilo brže obavljeno. Ovo je munjevita brzina", rekao je Todić.

Međutim, Milomir Šalić, advokat Milana Obradovića, ocenjuje da su svi svedoci mogli da budu saslušani u jednom ili dva dana i najavljuje žalbu Vrhovnom sudu. On veruje da se svedoci namerno ne saslušavaju.

"Na ovom predmetu za 30 dana se radilo svega šest dana i to pred istek pritvora intenzivn dva dana. Interesantno je da vam pomenem podatak da su 19.aprila 2005. na saslušanje pozvani svedoci i ti svedoci su se odazvali, međutim iz neobjašnjivih razloga nisu saslušani jer sudija nije došao na posao. Znači, time se stvorio nezakonit veštački osnov za produženje pritvora, a imate obavezu, kada se određuje pritvor zbog uticaja na svedoke, suda i istražnog sudije, da postupa po hitnom postupku", kaže Šalić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.