Obračun u podzemlju: izrešetani pa spaljeni

Izvor: Politika, 24.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obračun u podzemlju: izrešetani pa spaljeni

U izgorelom „lendroveru” kod Dobanovaca pronađena ugljenisana tela za koja se pretpostavlja da su Goran Marića Mare i Ilija Novović

Zapaljeni džip marke „lendrover” i dva ugljenisana tela u njemu, nađen je juče pola sata posle ponoći u ataru sela Dobanovci u Beogradu, saopštila je policija. Kako saznajemo, jedna žrtva bila je u gepeku vozila, a druga na zadnjem sedištu. Identitet žrtava još nije zvanično saopšten.

Nezvanično saznajemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da inspektori koji rade na rasvetljavanju ovog događaja pretpostavljaju da je jedna od žrtvi ovog zločina Goran Marić Mare, koji je već bio na meti kriminalaca, a policija ga dovodi u vezu sa trgovinom ukradenim automobilima, prevarama i drugim teškim krivičnim delima.

Druga žrtva je, prema još nepotvrđenim informacijama, Ilija Novović, koji je prošle godine osuđen kao član grupe Luke Bojovića na dve godine zatvora zbog falsifikovanja isprava i neovlašćenog držanja oružja i municije pronađenih u njegovim stanovima. Na slobodi je bio do pravosnažnosti presude. Zapravo tada je uhapšena grupa kojoj je on pripadao jer je policija imala informacije da pripremaju bekstvo Milorada Ulemeka iz zatvora.

Marić i Novović su, kako saznajemo, u nedelju zajedno viđeni kako ulaze u džip marke „lendrover” koji je pripadao Mariću. Posle toga ih niko više nije video ni čuo, a njihov nestanak je prijavljen policiji tek u sredu.

Policija pretpostavlja da zapaljeni džip u kojem su nađena ugljenisana tela pripada upravo Mariću. Pošto je džip bio bez tablica, policija je u toku jučerašnjeg dana proveravala broj šasije kako bi otkrila ko je vlasnik.

Zvaničan identitet žrtava biće saopšten tek kada bude završena obdukcija tela i obavljena DNK-a analiza, kojom će nesumnjivo biti potvrđeno o kojim osobama je reč. Pretpostavlja se da su žrtve prvo ubijene, pa zatim zapaljene.

Džip je nađen na oko kilometar od autoputa Beograd–Zagreb, na skretanju za Dobanovce i teško se može primetiti sa autoputa – navodi naš sagovornik.

Goran Marić Mare iz Ripnja je, podsetimo, kao član jedne od beogradskih organizovanih kriminalnih grupa izbegao atentat u maju 2007. godine. Tada je greškom, umesto u njega u dedinjskom kafiću „Zodijak” ubijen Jovan Manović (30) splitski košarkaš. Mariću, koji je kao i Manović bio sportski odeven i sedeo nedaleko od nesrećnog košarkaša, samo nekoliko minuta pre atentata ispao je šraf iz naočara. Dok je pokušavao da ih popravi, ubici je dojavljeno da žrtva ima naočare, mesto gde sedi, i to je bilo dovoljno da meci završe u telu košarkaša Manovića. Kao naručilac ovog ubistva označen je Bojan Baćković, koji je optužen i da je naručio likvidaciju Marka Nikolića Crnogorca, svedoka u postupku protiv „barske grupe”.

Marića je srpska policija povezivala i sa nekada moćnim takozvanim surčinskim klanom.

Hrvatski „Globus” svojevremeno je objavio da policija Hrvatske Manovića optužuje da je u Beogradu skrivao „kolegu” Icu Matekovića, otmičara maloletnog Tomislava Zagorca. Marić takođe ima hrvatski pasoš, a 2005. i 2006. viđan je kao gost nekih letovališta u Hrvatskoj.

Mediji u Srbiji objavljivali su da je Marić često viđan u društvu kontroverznog biznismena Andrije Draškovića i Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, koga prema navodima hrvatskog „Jutarnjeg lista” policija ove zemlje dovodi u vezu sa ubistvom Iva Pukanića.

Iliju Novovića, crnogorska policija povezuje i sa ubistvom Srđana Miranovića u Podgorici. Spominjan je i kao čovek koji je članovima „zemunskog klana” nabavljao takozvane automobile smrti, iz kojih je izvršeno nekoliko likvidacija u Beogradu.

Novović je bio vlasnik stanova u Ulici vojvode Prijezde i u Bulevaru Arsenija Čarnojevića, u kojima je policija našla oružje, a u oktobru 2007. se sam predao policiji.

Danijela Vukosavljević

[objavljeno: 25/04/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spalili saradnike Joce Amsterdama

Izvor: Cafe.ba, 24.Apr.2009

Ugljenisana tela dvojice muškaraca u spaljenom džipu pronađena su u petak pola sata posle ponoći u ataru sela Dobanovci. Olupinu luksuznog terenca rendž rover otkrio je lovočuvar na njivi, koja se nalazi kilometar od autoputa Beograd - Šid.

Nastavak na Cafe.ba...

CRNI PETAK: UBIJENI, PA SPALJENI U DŽIPU!

Izvor: Press, 25.Apr.2009, 22:40

U zapaljenom „rendž roveru" na njivi kod Dobanovaca lovočuvar pronašao ugljenisana tela Gorana Marića (38) i njegovog prijatelja Ilije Novovića (34). Ugljenisana tela Gorana Marića Mareta (38), vlasnika restorana „Šeher", i njegovog prijatelja Ilije Novovića (34) pronađena su juče...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.