Obijena ambulanta u Starom Grackom

Izvor: RTS, 26.Avg.2019, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obijena ambulanta u Starom Grackom

Nepoznate osobe ponovo obile su zdravstvenu ambulanta u Starom Gracku i nanele materijalnu štetu. Direktor Doma zdravlja Donja Gušterica dr Nebojša Milovanović kaže da je ambulanta već nekoliko puta obijana.
Medicinska sestra Dragana Maksimović dolazeći na posao zatekla je razbijena vrata ambulante.
"Došla sam na posao i zatekla polomljen prozor. Uplašila sam se da li da uđem, jedna vrata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su nasilnim putem razbijena i pored sam sa koleginicom našla sekiru kojoj mesto nije u prostorijama ambulante" ispričala je Maksimovićeva.
Kaže da ne zna da li su počinioci ostavili neku poruku, ali su morali da počnu da rade.
"Sve je bilo razbacano, ormari sa lekovima su razbijeni, po podu je bio medicinski materijal, a i novac od participacije je ukraden, ta fioka je bila otvorna. Odmah smo prijavile kosovskoj policiji, došli su i uzeli otiske", rekla je Maksimovićeva.
Direktor Doma zdravlja Donja Gušterica dr Nebojša Milovanović rekao je za RTV Gračanica da ta zdravstvena ambulanta pruža usluge meštanima Starog Gracka.
"Ovde žive i Albanci i Srbi, zdravstveni radnici pružaju usluge svim pacijentima, koji se obrate za pomoć. Nije prvi put da se ovo dešava i to nas plaši", rekao je Milovanović.
Prema njegovim rečima, ambulanta je već nekoliko puta obijana, nestao je novac, ali i ona sekira koja je pronađena u prostorijama gde joj nije mesto.
"Da li nam to šalju neku poruku, to ne znamo. Nakon ovog obijanja, meštani su zabrinuti. Ja ću lično i u saradnji sa grdonačelnikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, da organizujemo sastanak sa meštanima ovog sela da se ambulanta premesti negde u centar sela, gde će biti bolje obezbeđena. Ovde treba kosovska policija da pojača svoje prisustvo kako bi bila osigurana bezbednost za Srbe koji ovde žive", naveo je Maksimović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.