OVEREN

Izvor: Kurir, 29.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVEREN

Nenad Miljković, koji je ubijen u svom stanu sa pet hitaca, dilovao je drogu, bavio se prostitucijom i bio u kriminalu do guše, tvrde komšije

BEOGRAD - Inspektori beogradske policije intenzivno tragaju za ubicom Nenada Miljkovića (33), čije je ubistvo otkriveno prekjuče oko 20 časova u njegovoj vikendici u ulici Ivana Markovića 11 na Starom sajmištu. Miljković je odranije poznat policiji kao jedan od dilera droge i više puta je privođen zbog razbojništva i reketa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Beživotno Miljkovićevo telo pronašla je njegova bivša supruga Anita Miljković (32), sa kojom ima dva sina. Ona je došla posle poziva komšinice Javorke Marinković, koja je zapazila da su ulazna vrata kuće u kojoj se dogodilo ubistvo već duže vreme bila širom otvorena.

Miljković je ubijen sa pet metaka, od kojih ga je prvi pogodio u desno rame, pa mu je ubica ispalio tri hica u leđa, da bi na kraju bio overen u glavu.

- Miljković se na Staro sajmište doselio pre četiri godine, posle smrti premijera - počinje da objašnjava naš sagovornik, koji insistira na anonimnosti. - Kupio je plac u blizini moje kuće i tako je počelo naše prijateljstvo - priča sagovornik i dodaje:

- Nenad nije ima zvaničan posao, a u poverenju mi je rekao da je bio u obezbeđenju pokojnog premijera i u više navrata mi je pokazivao slike na kojima su bili on i Đinđić. Posle smrti premijera, Nenad je ostao bez posla i tada je krenuo kriminalnim putem, jer je to video kao izvor zarade i izlaz za svoju porodicu, koju je mnogo voleo.

Prema sagovornikovim rečima, Miljković ničim nije pokazivao čime se bavio do trenutka kada je i sam počeo da uzima kokain. Postao je drčan i alav na pare. Nenad je prvo ušao u posao sa prostitucijom i preprodajom kradenih stvari. U naselju je imao iznajmljenu kuću u kojoj su se okupljale kako ženske tako i muške prostitutke, a iz te kuće se droga distribuirala dalje.

Prema rečima našeg sagovornika, kod Nenada je redovno dolazio muškarac koji je vozio crni džip i tokom tih poseta redovno se čula galama i svađa iz kuće. Sagovornik napominje da tajna ko je ubio Miljkovića leži u njegovim beležnicama i fotoaparatu jer je Nenad svakoga ko mu je dolazio u posetu slikao i uredno vodio evidenciju o sastancima. Kada je došao u naselje, vozio je stari "jugo", a potom luksuzni crni "audi", za koji je rekao da ga je dobio zamenom za "juga".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.