OSTAVILI DETE ZATVORENO U AUTOMOBILU NA VRUĆINI

Izvor: Kurir, 13.Jul.2011, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSTAVILI DETE ZATVORENO U AUTOMOBILU NA VRUĆINI

KRK- Devojčica, koju su u subotu roditelji ostavili u automobilu zatvorenu 45 minuta na velikoj vrućini pala je u komu, objavio je “ Jutarnji list”. Prema rečima prof. dr. Igora Prpića, načelnika Klinike za pedijatriju, kod devojčice je nastupilo otkazivanje organa. Prvo su počeli otkazivati bubrezi, jetra i mozak, a došlo je i do zgrušavanja krvi.

KRK- Devojčica, koju su u subotu roditelji ostavili u automobilu zatvorenu 45 minuta na velikoj vrućini pala je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u komu, objavio je “ Jutarnji list”.

Prema rečima prof. dr. Igora Prpića, načelnika Klinike za pedijatriju, kod devojčice je nastupilo otkazivanje organa. Prvo su počeli otkazivati bubrezi, jetra i mozak, a došlo je i do zgrušavanja krvi.

- Bubrege, jetru i zgrušavanje krvi uspeli smo stabilizovati, ali mozak je još loše. Radi se o jednoj vrsti kome. Stanje svesti je poremećeno, prisutan je veliki psihomotorni nemir, devojčica ne odgovara na pitanja. Iako je trenutno van životne opasnosti, pod velikim je pitanjem njen dugoročan oporavak. Prognoze nisu dobre i vrlo je verovatno da će u budućnosti biti zavisna od tuđe pomoći - rekao je doktor Prpić za Jutarnji list.

Prema njegovim rečima, iako su se do sada susretali sa sunčanicama, ovo je najteži slučaj kojeg su imali u Dečijoj bolnici Kantrida u Rijeci.

Hrvatska policija krivično je prijavila bračni par iz Poljske koji je na ostrvu Krku u subotu ostavio dete zatvoreno u automobilu 45 minuta pri visokoj temperaturi, saopštila je primorsko-goranska policija.

Dete je doživelo toplotni udar zbog čega mu je hitna pomoć pružena u Domu zdravlja na Krku, koji je nemarne roditelje prijavio policiji.

Poljska porodica bila na letovanju u Omišlju na ostrvu Krku, a dete je u međuvremenu prevezeno u Dečju bolnicu u Rijeci.

Protiv 31-godišnjeg oca i 31-godišnje majke policija je Opštinskom državnom tužilaštvu u Rijeci podnela krivičnu prijavu zbog zapuštanja i zlostavljanja deteta ili maloletne osobe, kao i nanošenja povreda iz nehaja.

Kako navodi portal Index.hr, devojčica je predškolskog doba i ona se i dalje nalazi u bolnici.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.