OSLOBOĐENA BEZ MILIONA

Izvor: Kurir, 15.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSLOBOĐENA BEZ MILIONA

Policija na tragu otmičarima koji su se uplašili i ostavili Aleksandru Jovanović u selu Brestovcu i tako ostali bez traženih 1,5 miliona

BOR - Kidnapovanje Aleksandre Jovanović (24), ekonomiste i kćerke vlasnike poznate borske firme "Albo" Nebojše Jovanovića, prošlog četvrtka oko 23 sata na parkingu preko puta nove pošte, završilo se bez posledica. Devojka je od juče u svom stanu sa roditeljima. Prema još nepotvrđenim podacima, zakazana primopredaje otete devojke >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << završila se neuspešno po otmičare, koji su ostali bez traženih 1,5 miliona evra. Devojka je puštena na zakazano mesto u ponoć između subote i nedelju u ataru sela Brestovca nadomak Bora. Policijska akcija izvedena je besprekorno, a otmičari su se razbežali bez traga. Intenzivna istraga se nastavlja. U međuvremenu, manipuliše se raznim informacijama.

- Devojka je sve vreme imala vezane oči, tako da nije znala ni gde se nalazi ni ko su kidnaperi. Prema njoj su se, navodno, ponašali fer i nisu je povredili. Zdrava je, što je najvažnije - nezvanično saznajemo.

Zvaničnog saopštenja ni juče nije bilo, kao ni od samog početka kidnapovanja. Ipak, dosadašnja istraga je ustanovila da je Aleksandra sačekana na parkingu u blizini svog automobila "pežo" registracije BO 237-95. Kada je prilazila vozilu, na silu su je ugurali unutra. Pored nje nije bilo nikoga, niti je neko mogao da primeti šta se zbiva. Automobil je potom krenuo prema domu zdravlja i izlazu iz grada. Aleksandrinog oca Nebojšu pozvali su posle pola sata, savetujući mu da spremi pare i da ni o čemu drugom ne brine. Rečeno mu je da ništa ne govori policiji i novinarima, što je on i ispoštovao. Ali, u Boru se vest brzo pročula. Već oko podneva ceo grad je brujao, a po podne se o tome razgovaralo čak i u učionicama srednjih škola. To nam je potvrdio i jedan od profesora Gimnazije.

- Od 22 sata do ujutru u sedam sati i početka radnog vremena vest o otmici već je bila proneta od pijace do kancelarija. Nesumnjivo je da je informacija došla do policajaca i zato je moguće da posle okončanja cele priče bude žestokih sankcija za pojedince u lokalnoj policijskoj upravi. Očigledno je da neko od odgovornih, u brzini, nije shvatio da je tajnost potrebna - kaže naš izvor dodajući da su kasniji zahtevi za čuvanje informacija malo vredeli.

Ko su otmičari i zašto su izabrali Aleksandru za svoju "metu" kad u mnogim drugim gradovima postoje i neuporedivo imućniji pojedinci - možda je i najvažnije pitanje u ovom času. Otmičari su tri puta zvali sa Aleksandrinog mobilnog telefona a jedan poziv uhvaćen je sa niske mrežne grupe 018. To, veruju poznavaoci, dovodi u sumnju pretpostavku da nije reč o profesionalcima i da je moguće da nisu iz "dalekih krajeva". Odmah su stigle i jake policijske snage iz Beograda.

Kidnaperi su, postoji verovatnoća, izabrali vlasnika firme "Albo" zato što je njihovim gazdama uzeo velike poslove. "Albo" je počeo da na ulazu u Bor gradi i hotel sa tri zvezdice, vredan milion evra, što ne mora da bude u vezi sa ovim slučajem. Pretpostavka da u Srbiji postoji građevinska mafija nije bez osnova. Jer, u javnost je procurila i priča da je vlasnik "Alba" dobijao pretnje od "prijatelja" iz istog biznisa. Oni su ga navodno "savetovali" da se udalji iz Beograda i izađe iz tamošnjeg izuzetno unosnog posla.[ antrfile ]

ČUDNO MESTO PRIMOPREDAJE

Malo selo Brestovac najbliže je Boru, udaljeno je svega dva do tri kilometra i mnogi ga smatraju predgrađem. Nema puno šume i mesta za skrivanje, ali oni koji poznaju taj teren, pogotovo noću, mogu lako da se snađu. Selo je povezano s glavnim putem Bor-Selište, koji izlazi na saobraćajnicu Zaječar-Paraćin. Iz Brestovca može da se ode i prema Zaječaru, seoskim putevima i puteljcima, ali i preko Borskog jezera do Žagubice i dalje, kao i u područje Južnog Kučaja, kroz veliko selo Zlot.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.