Izvor: Blic, 16.Avg.2016, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSAM HITACA U NOGE POSLE SVAĐE U SVLAČIONICI Detalji pucnjave u teretani na Banjici

Ilija Jović ranjen je juče u pucnjavi koja se dogodila u teretani u beogradskom naselju Banjica, dok je njegov napadač Tode B. pobegao.

Jović i Tode B. su se, kako saznaje "Blic", posvađali u svlačionici Sportske akademije Kočović, nakon čega je Tode izašao iz teretane, uzeo pištolj iz automobila vratio se do Jovića i u njega ispalio osam metaka, u noge.

Ilija Jović, sa prostrelnim ranama, prebačen je u teškom stanju u Urgentni centar, gde je prebačen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na reanimaciju.

- Čula sam pet pucnjeva, pa pauza... pa još tri. Sve se odigralo jako brzo. Čovek koji je pucao je onda samo otišao, ušao u automobil i brzo otišao - ispričala nam je jedna od očevidaca jučerašnjeg okršaja koji se odigrao u Sportskom centru Banjica.

Kako su nam ispričali radnici obližnjeg kafića, Tode B. je posle pucnjave užurbano izašao iz teretane i kolima pobegao u pravcu centra Beograda. Kako dodaju, ni on ni Jović nisu im odranije poznati, niti su ih viđali u kafićima na Banjici. Kako opisuju radnici okolnih lokala, pucnji su se jedva čuli. Pomislili su da neko baca petarde ili da se lome stakla, tako da nisu odmah reagovali. Da se nešto dešava shvatili su, tvrde, tek kada su videli gužvu i kola Hitna pomoći.

Na lice mesta izašao je i veliki broj policajaca, koji su više od tri sata obavljali uviđaj. Svi koji su se zatekli u teretani bili su zadržani radi davanja iskaza. Jedan po jedan, očevici vatrenog okršaja su napuštali objekat i odlazili vidno potreseni, ali nisu želeli da pričaju sa okupljenim novinarima. Užurbano su skupljali stvari i gurali ih u sportske torbe napuštajući teretanu.

- Jako sam potresen. Svlačionica je bila puna krvi. Ne mogu sada da pričam - kratko je progovorio jedan od očevidaca pre nego što je ušao u automobil koji je došao po njega.

Policija intenzivno traga za napadačem.

Nisu navijači, nemaju dosijee

Kako nezvanično saznajemo, Jović nema policijski dosije i sukob nije u vezi sa navijačkim grupama koje su pre tri dana povezane sa dve pucnjave u Beogradu.

Nezvanično saznajemo da ni Tode B., koji je u bekstvu nema krivični dosije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.