OJADIO MIGRANTE Policajcu-pljačkašu preti osam godina zatvora

Izvor: Blic, 22.Avg.2015, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OJADIO MIGRANTE Policajcu-pljačkašu preti osam godina zatvora

Saobraćajni policajac Miroslav Kuzmanoviću (24) zvani Mikica, koji je oteo novac Sirijcima, na saslušanju se branio ćutanjem i određen mu je pritvor do 30 dana.

Njega tužilaštvo tereti da je počinio tešku krađu nad dvojicom migranata iz Sirije, a ne za razbojništvo, kako je prvobitno bio osumnjičen.

Kuzmanović je osumnjičen za najteži oblik teške krađe i preti mu kazna do osam godina zatvora.

Postupak je pokrenut i protiv Dragana Borote, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne radi u MUP, i on je pušten da se brani sa slobode.

Borota je juče u Prvom osnovnom tužilaštvu ispričao, kako saznaje „Blic“, da je vozio Kuzmanovića i potvrdio da je u jednom trenutku policajac izašao i vratio se u automobil s nekim torbicama.

- Išli smo zajedno na utakmicu. Rekao mi je u jednom trenutku da stanem, da treba nešto da obavi. Izašao je iz automobila i vratio se posle nekog vremena s nekim crnim torbicama. Nisam video šta je radio, niti mi je on o tome pričao - rekao je Borota. On je napomenuo da mu Kuzmanović nakon tog događaja nije dao nikav novac.

Kuzmanović, koji je zaposlen u Saobraćajno policijskoj ispostavi „Sever“, na saslušanju nije želeo da odgovara na pitanja tužioca. Kako saznajemo, kod osumnjičenog nisu nađena ni dokumenta opljačkanih Sirijaca, niti 2.050 evra, koliko im je, kako se sumnja, ukrao. Njega su, međutim, migranti iz Sirije prepoznali kao policajca koji im je uzeo 1.400, odnosno 650 evra.

Kuzmanović se sumnjiči da je 18. avgusta u centru prestonice presreo grupu migranata. Pokazao im je službenu legitimaciju, a za to vreme držao se za pištolj ispod jakne, tako da migranti vide oružje.

Od Sirijaca je tražio da izvade sve predmete iz džepova, što su oni i uradili.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.