ODSLUŽIO KAZANU, PA PONOVO UHAPŠEN ZA RATNI ZLOČIN

Izvor: Kurir, 18.Maj.2011, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODSLUŽIO KAZANU, PA PONOVO UHAPŠEN ZA RATNI ZLOČIN

BANJA LUKA- Pripadnici Agencije za istragu i zaštitu BiH uhapsili su Miralema Macića zvano Maca u Konjicu na osnovu naredbe Tužilaštva BiH. Macić (42) se tereti za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Miralemu

BANJA LUKA- Pripadnici Agencije za istragu i zaštitu BiH uhapsili su Miralema Macića zvano Maca u Konjicu na osnovu naredbe Tužilaštva BiH.

Macić (42) se tereti za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Miralemu Maciću je istekla dvanestogodišnja zatvorska kazna, na koju je bio osuđen zbog počinjenog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, jer je u proteklom ratu na teritoriji opštine Konjic počinio četverostruko ubistvo članova porodice Golubović, kada je ubio oca, majku i dvoje male dece.

Posebno odelenje za ratne zločine Tužilaštva BiH sumnjiči Macića da je krajem maja 1992. u mestu Bradina u opštini Konjic, počinio dvostruko ubistvo civila srpske nacionalnosti, u toku vojne akcije TO, MUP-a BiH i HVO-a.

Na predlog Tužilaštva BiH, a po odobrenju Suda BiH, službenici državne agencije za istrage i zaštitu vrše pretres kuće i okućnice osumnjičenog Macića, koji će biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH koji će ga ispitati i od Suda BiH zatražiti meru pritvora, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.