ODBAČENA TUŽBA BIVŠEG VLASNIKA ATP VOJVODINA: Dević plaća tri miliona

Izvor: Večernje novosti, 17.Nov.2018, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODBAČENA TUŽBA BIVŠEG VLASNIKA ATP "VOJVODINA": Dević plaća tri miliona

Apelacioni sud u Novom Sadu odbio je žalbu Ilije Devića. Tražio da mu Grad Novi Sad isplati 15 milijardi APELACIONI sud u Novom Sadu odbio je žalbu bivšeg vlasnika ATP "Vojvodina" Ilije Devića i potvrdio presudu novosadskog Višeg suda iz decembra 2017. godine kojom je Devićeva tužba u celosti odbijena kao neosnovana. On je, po toj presudi, u obavezi da tuženom gradu Novom Sadu nadoknadi troškove sudskog postupka u iznosu većem od tri miliona dinara. Dević je tužbom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << tražio da se Grad Novi Sad obaveže da mu isplati više od 15 milijardi dinara na ime materijalne štete. Ali i 50 miliona dinara na ime psihičkih patnji i straha, nastalih zbog blokade računa i stečaja ATP "Vojvodina", čiji je on bio vlasnik. PROČITAJTE JOŠ - Spor ATP “Vojvodine” i grada: Pao odštetni zahtev U saopštenju Višeg suda u Novom Sadu podsećaju da je Dević, između ostalog, smatrao da je grad Novi Sad odgovoran za štetu koju je pretrpeo. Još je naveo da su ga njegovi predstavnici doveli u zabludu, te je poverovao da će, kada investira svoj kapital u ATP "Vojvodina", to privredno društvo moći normalno da posluje, radi i ostvaruje dobit. Kasnije se to ispostavilo kao netačno, a Dević je za takvu situaciju smatrao da je odgovoran Grad. Takođe, tvrdio je da je oštećen i za prihode od peronizacije, zakupa i iznajmljivanja reklamnog prostora... PRIVATIZACIJAatp Kako se dalje navodi u saopštenju Višeg suda, Dević nije mogao od tuženog Grada da potražuje štetu, jer on sa Gradom nije ni u kakvom ugovornom niti vanugovornom odnosu. Šteta je nastala u postupku privatizacije, pri čemu je Dević zaključio ugovor sa Agencijom za privatizaciju.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Apelacioni sud odlučio: Novi Sad ne mora Iliji Deviću da isplati 15 milijardi dinara

Izvor: NoviSad.com, 17.Nov.2018

Apelacioni sud u Novom Sadu odbio je žalbu Ilije Devića i potvrdio je presudu novosadskog Višeg suda iz decembra meseca 2017. godine kojom je tužba Dević Ilije u celosti odbijena. Time je odbijajuća odluka Višeg suda potvrđena i..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.