OBRADOVIĆ: ZAKAZAO LJUDSKI FAKTOR

Izvor: Kurir, 09.Feb.2012, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBRADOVIĆ: ZAKAZAO LJUDSKI FAKTOR

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Obradović izjavio da je u pokušaju bekstva Kalinića i Milovanovića zakazao ljudski faktor

BEOGRAD - Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Obradović izjavio je da je nesumnjivo da je u pokušaju bekstva pritvorenika Sretka Kalinića i Željka Milovanovića iz pritvorske jedinice u Specijalnom sudu zakazao ljudski faktor.

"Do sada smo utvrdili da je bilo propusta u radu pripadnika Uprave >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u smislu nesavesnog postupanja, a istraga će utvrditi da li je tu bilo i nešto više", rekao je Obradović na sednici Komisije za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija u Skupštini Srbije.

On je kazao da je do sada Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala sedam pripadnika službe obezbeđenja, među njima i načelnika posebne pritvorske jedinice u Centralnom zatvoru u Ustaničkoj ulici iz koje su Kalinić i Milovanović pokušali bekstvo.

Petorica pripadnika Uprave su, kako je precizirao Obradović, zadržani u policijskom pritvoru. "O samoj istrazi, toku i detaljima ne mogu da govorim.

Nije u redu, niti profesionalno, budući da istragu vodi policija", istakao je direktor Uprave. On je naglasio i da je situacija u zatvorima u Beogradu i Srbiji mirna i stabilna i da je stepen bezbednosti i dalje podignut na viši nivo, ne samo zbog tog slučaja.

"Svako ko je osuđen ima samo jednu ideju u glavi - da pobegne iz zatvora, i to je logično", naveo je Obradović, ističući da su u tom smislu Kalinić i Milovanović najsposobniji i najspremniji.

On je ponovio da je u pitanju bio "nepodoban pokušaj" Kalinića i Milovanovića i da mogućnost da pobegnu ne postoji.

Kako je kazao, pritvorsko dvorište obezbeđuje Žandarmerija uz asistenciju obezbeđenja Uprave, a pritvorska jedinica opasana je zidovima visine pet metara na čijim se vrhovima nalaze šiljci.

Deo sednice Komisije na kojoj je Obradović izvestio članove o pokušaju bega dvojice pritvorenika bio je otvoren za javnost. U toku je drugi deo sednice koji je zatvoren za javnost.

O pokušaju bekstva Kalinića i Milovanovića iza zatvorenih vrata

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obradović: Zakazao ljudski faktor

Izvor: medio.rs, 09.Feb.2012

U pokušaju bekstva Sretka Kalinića i Željka Milovanovića zakazao je ljudski faktor, kaže Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Obradović.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.