Izvor: B92, 18.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O vezama Šešelja i Spasojevića

Beograd -- Dejan Milenković je navodno otkrio da je Dušan Spasojević bio zapravo "Laufer", odnosno doušnik lidera radikala Vojislava Šešelja.

I dok policija i dalje traga za ubicama Zorana Vukojevića Vuka, u dnevnoj štampi se pojavila informacija da je drugi svedok saradnik u procesu za ubistvo premijera, Dejan Milenković Bagzi, opširno u svom iskazu govorio o vezama lidera radikala Vojislava Šešelja sa Dušanom Spasojevićem, zvanim Šiptar.

Dejan Milenković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je navodno otkrio da je Dušan Spasojević bio zapravo "Laufer", odnosno doušnik lidera radikala, prema čijim podacima je Vojislav Šešelj napisao dve knjige.

"Laufer" je navodno Šešelju otkrio ko stoji iza najkrupnijih ubistava u Srbiji. Milenković je, kako navodi štampa, svedočio i o odličnim vezama Šešelja sa vođom zemunskog kriminalnog klana.

Lider SRS-a Tomislav Nikolić kaže da sada Milenković pokušava da sakrije svoju krivicu i spreman je da optuži svakoga. "Najlakše je optuživati Šešelja, koji je u Hagu i ne može da se brani", kaže Nikolić.

"Klan davao SRS novac za izbore"

Ipak, i ubijeni svedok saradnik Zoran Vukojević je u svom svedočenju povezivao Šešelja i Spasojevića.

On je rekao da je vođa klana lideru radikala davao novac za izbore, izgradnju kuće i da mu je poklonio džip "pajero". Spasojević je takođe, navodno, nagovarao Šešelja da se ne preda i ne ode za Hag, ali je to on odbio.

Suđenje pripadnicima zemunskog klana danas je i nastavljeno u Specijalnom sudu prikazivanjem ranijeg iskaza svedoka saradnika Miladina Suvajdžića, zvanog Đura Mutavi.

Nakon odlaska Marka Kljajevića sa sudijske funkcije, proces je formalno morao da krene iz početka, tako da svi dokazi moraju ponovo da se prikažu.

Juče je prikazan iskaz svedoka saradnika Zorana Vukojevića, koji je ubijen 3. juna ove godine i za čije ubistvo se sumnjiče odbegli pripadnici klana. U policiji, inače, navode da se radi na rasvetljavanju tog ubistva, o čemu možete čitati ovde.

Anastasijević: Tesne veze

Novinar Vremena Dejan Anastasijević smatra da u tim svedočenjima, iako nikada zvanično potvrđenim, postoji mnogo tačnih podataka i da su veze Šešelja i Spasojevića bile tesne.

On kaže da je logično da su Spasojević i Šešelj bili u vezi, pogotovo ako se zna da je Spasojević planirao da ubije Đinđića. "Nakon atentata, neophodan mu je bio politički saveznik, a tu se Šešelj nameće kao logičan izbor."

Anastasijević smatra da brz odlazak Šešelja u Hag može da ima veze sa saznanjem kako je zemunski klan planirao da reši problem sa premijerom Đinđićem. Šešelj je, podsetimo, dobrovoljno otišao u Hag tri nedelje pre ubistva premijera.

Ovim događajima se bavila i emisija Insajder B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.