Izvor: Glas javnosti, 20.Nov.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nožem u leđa

BEOGRAD - Nada Tabandželić (42), Beograđanka koja je, prema sopstvenim rečima, narkoman poslednjih 20 godina, iza rešetaka će provesti dve godine i jedan mesec, jer je 14. maja prošle godine pokušala da opljačka Olgicu Stančić, nanevši joj pri tom sečivom noža posekotinu na levoj strani donjeg dela leđa. Razbojništvo je ostalo u pokušaju, jer je korpulentna Stančićeva, koja, kako smo saznali, radi u pravobranilaštvu, uspela da se odbrani.

Torba na ramenu

Tabandželićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je i u policiji i kasnije pred Okružnim sudom priznala da je te večeri, dok se pod uticajem narkotika šetala, ugledala ženu koja je torbu nosila na ramenu. Počela je da je prati i kada se „meta“ približila jednom od ulaza u ulici Slobodanke - Danke Savić, prišla joj je s leđa, držeći nož u desnoj ruci i rekla: „Nemojte se okretati, samo mi dajte torbu“.

- Žena je krupnija, okrenula se i gurnula me, pa sam pala. Kada sam se podigla, ta žena je trčala za mnom i zvala policiju - rekla je Tabandželićeva, tvrdeći da nema običaj da nosi nož, a da ga te večeri, koliko se seća, nije upotrebila jer „nije sposobna da nekog povredi“.

Okrivljena je tokom odbrane objasnila i da je dugogodišnji narkoman i da kad „krizira“ popije i po desetak „tramadola“ da bi osetila dejstvo leka.

„Ubošću te...“

Sasvim drugačije događaj je opisala Stančićeva, navodeći da joj je nepoznata osoba prišla i da je tada osetila bol u leđima kada je začula reči: „Ne pomeraj se, ubošću te“, ali da je već bila ubodena. Prema njenom iskazu, ona se tada ipak okrenula, a žena koja je napala joj je s vrata strgla ogrlicu od bižuterije koja je delovala kao da je prava i skupocena. Stančićeva je tada snažno vikala i dozivala u pomoć, a razbojnica je u ruci držala nož i ponavljala: „Ubošću te, ubošću te“.

Obezbeđenje

Povike je čuo Miodrag Jekić, koji je pozvao policiju. Pre nego što će patrola doći, Tabandželićeva je pokušala sebe da povredi, ali su je u tome sprečili upravo pristigli policajci.

Zbog ovog krivičnog dela i nedozvoljenog posedovanja narkotika, Tabandželićeva je osuđena na jedinstvenu dvogodišnju kaznu. Kao otežavajuća okolnost uzeto joj je to što je već osuđivana za istovrsno krivično delo, a kao olakšavajuća njene teške lične i porodične prilike, kajanje i izvinjenje koje je uputila svojoj žrtvi.

Inače, Stančićeva je pre mesec dana u sud došla u pratnji muškarca koji ju je obezbeđivao, a tvrdi da je i dalje pod strahovitim stresom.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.