Novosadskoj porodici pomogao da traži azil u Nemačkoj

Izvor: Radio 021, 11.Dec.2014, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadskoj porodici pomogao da traži azil u Nemačkoj

Novosadska policija podnela je krivičnu prijavu protiv 47-godišnjeg Novosađanina, zbog sumnje da je omogućio zloupotrebu ostvarivanja prava azila u stranoj državi.

Krivična prijava ga tereti da je, za sumu od 1000 evra, odvezao višečlanu porodicu iz Novog Sada do centra za azil u jednom gradu u Nemačkoj. Na taj način, osumnjičeni je omogućio ovim državljanima Republike Srbije da, lažnim prikazivanjem ugroženosti njihovih ljudskih prava, zatraže azil u stranoj državi.

Novosadska policija nastavlja istragu zbog sumnje da ovo nije jedini slučaj u kome je on učinio navedeno krivično delo.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Osumnjičen da je omogućio zloupotrebu prava na azil

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2014

Policijska uprava u Novom Sadu podnela je krivičnu prijavu protiv Novosađanina (47) zbog osnovane sumnje da je omogućio zloupotrebu ostvarivanja prava na azil u stranoj državi...Kako je navedeno u saopštenju, taj Novosađanin se tereti da je za iznos od 1.000 evra odvezao višečlanu porodicu iz...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.