Izvor: B92, 07.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo suđenje za Ibarsku magistralu 1. decembra

Beograd -- Novo suđenje optuženima za ubistvo na Ibarskoj magistrali, kada su poginula četiri funkcionera SPO, a predsednik stranke Vuk Drašković lakše povređen, počeće 1. decembra u Okružnom sudu u Beogradu, rekao je za agenciju Beta advokat Nikola Barović. Barović, koji zastupa porodice nastradalih, rekao je da je zvanični poziv suda dobio u petak, dodavši da se nada da će spisak optuženih sa prethodnog suđenja biti proširen. "Nadam se da je novom optužnicom obuhvaćen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Milorad Luković-Legija, jer su dva saobraćajna policajca na prethodnom suđenju njega opisali kao osobu koja ih je sprečila da zaustave kamion kojim je kasnije izvršen zločin", naglasio je Barović.

Advokat Goran Petronijević, koji zastupa optužene za ubistvo na Ibarskoj magistrali, rekao je za Betu da još nije dobio obaveštenje iz suda da će novo suđenje biti održano 1. decembra.

Vrhovni sud Srbije ukinuo je prvostepenu presudu Okružnog suda u Beogradu kojom su na zatvorske kazne osuđeni bivši pripadnici državne bezbednosti Srbije zbog ubistva četvorice funkcionera Srpskog pokreta obnove 1999. godine. Okružni sud u Beogradu januara ove godine osudio je nekadašnjeg šefa Resora državne bezbednosti Srbije Radomira Markovića na sedam godina zatvora, a dvojicu izvršilaca, bivših pripadnika Jedinice za specijalne operacije MUP-a, Nenada Bujoševića i Nenada Ilića na po 15 godina zatvora zbog zločina na Ibarskoj magistrali. Četvrti optuženi, nekadašnji šef beogradskog DB-a Milan Radonjić oslobođen je optužbi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.