Novo sanitetsko vozilo Domu zdravlja u Senti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2022, 14:59

Novo sanitetsko vozilo Domu zdravlja u Senti

Ministarstvo zdravlja obezbedilo je sanitetsko vozilo, u okviru projekta “Hitan odgovor Republike Srbije na Covid – 19”, za Dom zdravlja u Senti. Reč je o investiciji vrednoj gotovo sedam miliona dinara, saopšteno nam je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Služba za hitnu medicinsku pomoć imala je protekle godine pet hiljada intervencija po pozivu stanovnika opštine Senta. To je veliki broj i ovo vozilo stiglo je u pravom trenutku, kažu u senćanskom Domu zdravlja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
“U ovom novom vozilu postoji jedna sprava, koju su već možda trebali davno da ugrade, to je ozon generator, pošto je naš stari auto uništen zbog hlora, usled silnih dezinfekcija. Sada to možemo da izbegnemo i ozon generatorom da dezinfikujemo ceo auto”, kazao je Čongor Lerinc, glavni tehničar Doma zdravlja “Senta”.

"Ovo vozilo svakako će podići kvalitet zdravstvene usluge, jer ćemo uspeti bolje i na kvalitetniji način da zbrinjavamo pacijente, da brže stignemo na teren i da stignemo i kod kovid pacijenata, ukoliko ih bude, ja se nadam da će ih biti sve manje i kod drugih pacijenata kojima je potrebna pomoć”, kazao je dr Gustav Šurjan, direktor Doma zdravlja “Senta”.

Vozilo za sanitetski prevoz savremenije je i bolje od druga četiri kojima raspolaže Dom zdravlja i ono će biti od velike koristi, poručuje direktor ustanove doktor Gustav Šurjan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.