Novinski tekst usporio rad suda

Izvor: Politika, 10.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinski tekst usporio rad suda

Zbog izjave za naš list zatraženo izuzeće predsednika Okružnog suda u Smederevu, ali je zahtev odbijen kao neblagovremen. Sudeći po novim zahtevima i najavama, proces „indeks” biće maratonski

Smederevo – Suđenje akterima korupcionaške afere „indeks” juče je po četvrti put odloženo zbog novih zahteva za izuzeća iz ovog procesa, koji će sudeći po najavama pojedinih branilaca, biti maratonski.

Saopšteno je da su zahtevi za izuzeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << predsednika Okružnog suda u Smederevu Slavoljuba Nikolića i sudije Slađane Bojković koje su u sredu uoči zakazanog pretresa podneli branioci profesora Ivana Čukalovića odbijeni kao neblagovremeni i neosnovani, uz obrazloženje da se izuzeće predsednika suda po zakonu mora zatražiti najkasnije pet dana od dana prijema poziva za pretres.

Kako saznajemo od advokata Momčila Bulatovića, izuzeće predsednika Okružnog suda u Smederevu zatraženo je zbog njegove izjave za „Politiku” u tekstu objavljenom u subotu, 4. aprila „Neizvesno suđenje za indeks” kojom je po proceni advokata prejudicirao sopstvenu odluku. Da podsetimo, predsednik suda Slavoljub Nikolić izjavio je za naš list da „ukoliko bi bilo zatraženo izuzeće sudije Slađane Bojković, da bi takav zahtev odmah odbio, te da zbog toga neće biti prolongirano suđenje”.

Branilac optuženog profesora Predraga Stojanovića, advokat Staniša Nikolić, zatražio je juče izuzeća v. d. republičkog javnog tužioca Slobodana Radovanovića, v. d. okružnog javnog tužioca u Smederevu Zorana Antića i svih njegovih zamenika, predsednika smederevskog Okružnog suda Slavoljuba Nikolića i troje sudija tog suda zbog toga što do danas nisu reagovali na krivične prijave podnete Okružnom javnom tužilaštvu u Smederevu zbog krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja i kršenja zakona od strane sudije u vezi sa ovim postupkom.

Tužilac Zoran Antić je objasnio da je prijava istog dana prosleđena Republičkom javnom tužilaštvu u Beogradu koje je za postupanje odredilo Okružno javno tužilaštvo u Požarevcu.

Odmah potom, advokat Momčilo Bulatović koji zastupa profesora Ivana Čukalovića, zatražio je po drugi put izuzeće sudije Slađane Bojković zbog toga što je u sredu, pre odluke o njenom izuzeću, zakazala jučerašnje zasedanje čime je prekršila zakon.

Advokat Bulatović, najavljuje da će ponovo zatražiti izuzeće Bojkovićeve, s obzirom na to da je juče zakazala nastavak zasedanja za 21. april. Sudija Bojković podsetila je optužene da je glavni pretres zakazan od 8. do 30. aprila, te da su u obavezi da se svakog radnog dana pojave pred sudom u Smederevu kako ne bi bile primenjene zakonske mere.

O. Milošević

[objavljeno: 11/04/2009]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Tražili i izuzeće Radovanovića

Izvor: Danas, 10.Apr.2009

Predsednik veća Okružnog suda u Smederevu Slađana Bojkovićnije juče održala glavnu raspravu u slučaju profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu i njihovih pomagača optuženih za prodaju ispita i diploma tog fakulteta zbog zahteva odbrane za izuzećem predsednika tog suda. Prethodna rasprava u...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.