Izvor: Politika, 27.Jan.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar uhvatio lopova

Baš kao iz udžbenika „Samopomoć u nevolji”, trostruko stariji vlasnik kuće odbranio svoju imovinu od kradljivca

Došao je kući, redovno, opušteno, i zatekao svetlo i otvorena vrata. Supruga mu nije bila tu. U trenutku se zapitao – ko to njega „posećuje”. Znao je odmah da ima nezvanog gosta. Nije ustuknuo. Ušao je u hodnik, otišao do sobe, zgrabio bejzbol palicu koju je inače imao „zlu ne trebalo”, baš za takve moguće ili nemoguće >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << posetioce:

– Šta ćeš ti u mojoj kući? – glasno je upitao lopova kojeg je zatekao u trenutku krađe. Nije se uplašio Siniša Ružičić, novinar „Politike”, šahista i fudbalski trener.

Nezvani gost nasrnuo je na Sinišu. Mnogo stariji Ružičić je rešio da brani svoju imovinu. Od udarca kojim je zamahnuo, dvadesetogodišnji Rom je kriknuo.

– Moj udarac očigledno nije bio dovoljno jak, budući da se lopov bacio iz sve snage na mene. Počeli smo da se rvemo, a to je bila borba na život i smrt, jer je bio snažniji od mene – priča nam Ružičić.

U trenucima koji su za Ružičića trajali čitavu večnost, prošlo mu je kroz glavu da je lopov bar tri puta mlađi od njega i da neće uspeti da se dugo bori sa njim. Viknuo je, koliko ga grlo nosi:

– Policija, dođite, uhvatio sam lopova!

Pljačkaš je prestravljeno počeo da beži glavom bez obzira.

Sve se dogodilo preksinoć, oko 20.30 časova u Ružičićevoj kući na Starom sajmištu u Novom Beogradu.

– Kada sam dolazio kući primetio sam da su ulazna vrata otvorena i u prvom momentu sam pomislio da su žena i ćerka stigle sa puta iz Amerike i da su htele da me iznenade. Ubrzo sam se razuverio, jer sam video da su dvoja vrata od kuće potpuno razvaljena i shvatio sam da je u kući lopov. Čak je i televizor bio spakovan, a kompjuter oblepljen trakom spreman za nošenje. Odmah sam otišao u spavaću sobu, izvukao bejzbol palicu i uputio se ka delu kuće iz koje se čulo šuškanje – objašnjava Ružičić.

Posle fizičkog obračuna sa lopovom, naš sagovornik je pozvao dežurnu službu policije:

– Policajci iz Novog Beograda su stigli u kratkom roku. Obavili su uviđaj i uzeli otiske. Ubrzo su mi pokazali fotografiju mladića na kojeg su sumnjali. Prepoznao sam ga iz prve – kaže Ružičić.

Lopov je, dva sata posle ponoći, uhapšen. Mobilni telefon i daljinski upravljač za televizor, koje je stigao da ukrade, vraćeni su vlasniku.

D. S. V.

[objavljeno: 27/01/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.