Izvor: B92, 01.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zahtev za Milenkovića Bagzija

Beograd -- Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je novi zahtev da Dejan Milenković Bagzi dobije status svedoka saradnika.

To je urađeno posle dodatnog razgovora tužioca sa Milenkovićem u kome je on izneo nove podatke važne za rasvetljavanje nekih krivičnih dela. Zbog toga je tužilac dopunio predlog da se Dejanu Milenkoviću da status svedoka saradnika. Milenkovićev advokat Ljubiša Radojičić očekuje da će tokom februara sud razmotriti novi predlog tužilaštva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema oceni tužilaštva, Dejan Milenković raspolaže informacijama koje bi mogle da dovedu do rasvetljavanja najtežih krivičnih dela i protiv nepoznatih izvršilaca. Njegove bi informacije mogle bi da se koriste tek pošto Milenković dobije status svedoka saradnika. Iskazom koji bi Milenković tada dao bila bi rešena brojna ubistva ali i afere koje su svojevremeno uznemirile javnost.

Milenkovićev advokat Ljubiša Radojičić ne sme da kaže o kojim bi to aferema Milenković mogao da govori, ali navodi da bi njegov iskaz u statusu svedoka saradnika bilo neprijatan za mnoge osobe iz političkog života, pravosuđa i državne uprave: "Ja znam na koga se to odnosi ali njegov iskaz je proglašen za službenu tajnu i ne mogu da kažem".

Svako ko otkrije delove Milenkovićevog iskaza potpada pod krivičnu odgovornost. Radojičić za B92 kaže da su brojne informacije kojima njegov klijent raspolaže: "Može da svedoči o ubistvu premijera Zorana Đinđića, može da svedoči za krivična dela zemunskog klana, može da svedoči za nova krivična dela, može da svedoči oko narkotika i drugih stvari koje je radio zemunski klan".

Advokat kaže da Milenković može da svedoči i o ubistvu Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma u Meljaku, jer je bio prisutan kada su ubijeni, kao i o detaljima oko atentata na premijera kod Beogradske arene na Novom Beogradu.

Kada bi Milenković dobio status svedoka saradnika bilo bi mu oprošteno pre svega učešće u ubistvu premiejra Zorana Đinđića kao i u ubistvima i otmicama zemunskog klana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.