Novi lek za koronu smanjuje tešku sliku i smrtnost ?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2021, 12:23

Novi lek za koronu smanjuje tešku sliku i smrtnost ?

Farmaceutski gigant „GlaxoSmithKline“ (GSK) objavio je da njihov novi lek smanjuje prijem u bolnicu ili smrt od kovid-19 za 85 odsto, prenosi Gardijan.

Britanski list navodi da je kompanija rekla da je lek, nazvan VIR-7831, nova terapija za osobe sa blagom do umerenom bolešću, a studija kliničkih ispitivanja je bila toliko uspešna da je ranije završena.

GSK i njegov partner, „Vir Biotechnology“, planiraju da odmah zatraže odobrenje za hitnu upotrebu u SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i odobrenje u drugim zemljama, uključujući potencijalno i Veliku Britaniju.

GSK je saopštio da ovaj lek čine monoklonska antitela, molekuli proizvedeni u laboratoriji koji oponašaju ljudska antitela, a VIR-7831 deluje na dva načina, blokirajući ulazak virusa u zdrave ćelije i uklanjajući zaražene ćelije, prenosi Gardijan.

List navodi da je kompanija potvrdila da je u laboratorijskoj studiji dokazano da je VIR-7831 efikasan protiv trenutnih sojeva Kovid-19, uključujući britanski, južnoafrički i brazilski, a lek se primenjuje kao jednokratna intravenska infuzija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ZATRAŽENO HITNO ODOBRENJE NOVOG LEKA ZA KORONU: Da li smo konačno blizu kraja epidemije?

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2021

Novi lek za koronu smanjuje prijem u bolnicu ili smrt za 85 odsto..Farmaceutski gigant "GlaxoSmithKline" (GSK) objavio je da njihov novi lek smanjuje prijem u bolnicu ili smrt od kovid-19 za 85 odsto, prenosi Gardijan...Britanski list navodi da je kompanija rekla da je lek, nazvan VIR-7831, nova terapija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.