Novi elementi u slučaju Dada

Izvor: B92, 20.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi elementi u slučaju Dada

(dadavujasinovic.com)

Beograd -- Okružno javno tužilaštvo moglo bi uskoro da slučaj smrti novinarke Radislave Vujasinović iz samoubistva prekvalifikuje u ubistvo.

Kako saznaje list Danas u Palati pravde, otkriveni su novi elementa u vezi sa tim slučajem. Portparolka Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić izjavila je za Danas da je iz Instituta za sudsku medicinu iz Novog Sada stigao odgovor Okružnom sudu da ne mogu da urade balističko veštačenje, koje je traženo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u tom predmetu, zbog čega je Okružni sud predmet dostavio novom veštaku balističaru.

Povodom smrti novinarke Duge, kako piše Danas, urađeno je nekoliko medicinsko-balističkih veštačenja, a poslednje je u martu uradio Institut za sudsku medicinu iz Novog Sada po zahtevu beogradskog Okružnog suda.

Međutim, kako navodi taj list, urađeno je samo medicinsko veštačenje, dok se na odgovor o balističkom čekalo više meseci, da bi na kraju bio negativan.

Razlog za sumnju porodice u zvaničnu verziju uzroka smrti bili su tragovi krvi dve različite krvne grupe pronađene u stanu.

Sudski veštak Mirjana Štajner na zahtev porodice uradila je veštačenje i utvrdila da trag krvavih prstiju na desnoj bočnoj strani fotelje, na kojoj je Dada Vujasinović iskrvarila, pripada krvnoj grupi A. Iste krvne grupe je i krv koja je kapala odozgo na desni rukohvat fotelje.

Međutim, krv ispod fotelje i na sedištu bila je nulte krvne grupe, odnosno pripadala je Dadi Vujasinović. Tokom veštačenja utvrđeno je i da je telo pomerano.

Porodica je, kako navodi list, 1994. godine dostavila Okružnom javnom tužilaštvu izveštaj stručnjaka za sudsku medicinu Rastislava Lazarevića i balističara Zorana Jovanovića, prema kojima Dada Vujasinović nije mogla sama sebi da nanese povrede koje je imala.

Podsetimo, Dada Vujasinović je pronađena mrtva 8. aprila 1994. godine u svom stanu u Trećem bulevaru broj 118 u Novom Beogradu, a kao zvaničan uzrok smrti navedeno je samoubistvo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.