Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2010, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove optužnice protiv Šarića i "ekipe"

BEOGRAD -

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je nove optužnice protiv Darka Šarića i još osam lica zbog šverca kokaina i pranja novca.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da je optužnica protiv Šarića i njegove međunarodne organizovane kriminalne grupe podignuta u petak.

Osim Šarića, optuženi su Radovan Štrbac, njegova supruga Dubravka Štrbac, Stevica Kostić, Zoran Ćopić, Andrija Krlović, Marinko Vučetić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Predrag Milosavljević i Nebojša Jestrović.

Darko Šarić i Zoran Ćopić su u bekstvu, a Radisavljević je na konferenciji za novinare rekao da je ostalim okrivljenima produžen pritvor.

Šariću i Ćopiću će se suditi u odsustvu, rekao je tužilac i istakao da je neophodno da se i ostalim optuženima sudi u jedinstvenom krivičnom postupku.

Radisavljević je dodao da je ta grupa optužena za krijumčarenje narkotika, kokaina, a da se došlo i do dokaza da raspolažu ogromnom količinom novca koji je trebalo da bude uveden u legane tokove.

Novac od droge uložen je u kupovinu poljoprivrednih dobara i hotela u Vojvodini.

Specijalno tužilaštvo je u aprilu ove godine podiglo optužnicu protiv Darka Šarića i još 19 osoba zbog krijumčarenje 2.174 kilograma kokaina iz Južne Amerike oktobra prošle godine i za švercovanje 235 kilograma kokaina u Italiji januara 2009. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.