Izvor: Blic, Beta, 25.Sep.2009, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novčane kazne za navijače Zvezde uhapšene u Čačku

Navijači fudbalskog kluba Crvena zvezda koji su ove nedelje privođeni zbog posedovanja palica, metalnih šipki, boksera i baklji kažnjeni su danas novčano pred prekršajnim organom u Čačku.

Četvorica danas kažnjenih su iz grupe od 15 navijača koje je čačanska policija privela u noći između utorka i srede.

Darko Lazović (24) iz Čačka kažnjen je sa 50.000 dinara, jer je posedovao četiri palice, dve šipke, šest baklji i metalni bokser, a sud ga je kaznio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa još 3.000 dinara zbog neposedovanja lične karte.

Slobodan Glavonjić (26) iz Čačka kažnjen je sa 20.000 dinara zbog posedovanja drvene palice, dok je Petar Vukašin (19) iz Zemuna kažnjen sa 20.000 dinara zbog posedovanja jedne baklje.

Miloš Janković (19) iz Užica, koji je takođe bio u grupi Zvezdinih navijača, kažnjen je sa 3.000 dinara zbog neposedovanja lične karte.

U obrazloženju Suda za prekršaje navodi se da su okrivljeni navijači priznali da su kod Vatrogasnog doma u Čačku, gde ih je policija zatekla, hteli da obeleže postojanje kluba simpatizera Crvene zvezde, paljenjem baklji.

Navijači su rekli da su za okupljanje saznali preko interneta.

Policija je u utorak uveče oko 23.30 časova, u Ulici Dragiše Mišovića u Čačku, primetila grupu od 15 navijača Crvene zvezde i privela ih u policijsku stanicu, gde je utvrđeno da su po šestorica iz Čačka i Užica, dvojica iz Beograda i jedan iz Zrenjanina, od kojih su dvojica bili maloletni.

Prilikom pretresa, policija je kod njih pronašla palice, baklje i protiv njih podnela prekršajne prijave.

Kako agencija Beta nezvanično saznaje, pre privođenja navijača Crvene zvezde u policiju, u bifeu Teniskog kluba Sloboda u Čačku dogodio se incident u kome je došlo do sukoba dve grupe navijača sa kapuljačama i motkama, čiji identitet još uvek nije utvrđen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.