Novac iz Carine išao u kasu Državne bezbednosti

Izvor: Blic, 18.Nov.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novac iz Carine išao u kasu Državne bezbednosti

BEOGRAD - Nekadašnji radnik Službe državne bezbednosti Radislav Kandić rekao je juče u Specijalnom sudu da je dva puta bio u pratnji svog načelnika Milana Prodanića kada je novac avionom iznošen na Kipar.

On je, svedočeći na suđenju bivšem direktoru Savezne uprave carina Mihalju Kertesu, rekao da je bio samo fizička pratnja, da se ne seća kada je to bilo niti o kojoj sumi novca se radilo.

„Koliko ja znam tim novcem je trebalo da se kupe rezervni delovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za helikopter”, kazao je Kandić navodeći da su njega i Prodanića po dolasku u Larnaku sačekali policajac, carinik i službenik „Beogradske banke” koji su preuzeli novac.

Kandić je kazao da se takozvana specijalna kasa Službe državne bezbednosti punila sredstvima koja su stizala iz državnog budžeta, ali pošto to nije bilo dovoljno, značajni deo novca pribavljan je iz Savezne uprave carina.

Za devizna sredstva iz kase, prema njegovim rečima, bio je odgovoran načelnik Službe DB Jovica Stanišić, a za dinarska njegov zamenik Milan Tepavčević.

Suđenje Kertesu koje je bilo planirano i za danas odloženo je pošto je planirani svedok Uroš Šuvaković sudu opravdao svoj izostanak.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svedočio nekadašnji radnik Službe DB

Izvor: Kurir, 18.Nov.2008

BEOGRAD, 18. novembra 2008. (Beta) – Nekadašnji radnik Službe državne bezbednosti (DB) Radislav Kandić rekao je danas u Specijalnom sudu da je dva puta bio u pratnji svog načelnika Milana Prodanića kada je novac avionom iznošen na Kipar. On je, svedočeći na suđenju bivšem direktoru...

Nastavak na Kurir...

SluŽba iznosila novac na Kipar

Izvor: Kurir, 19.Nov.2008, 11:37

BEOGRAD - Radislav Kandić, nekadašnji radnik DB, izjavio je u Specijalnom sudu da je dva puta bio u pratnji svog načelnika Milana Prodanića kada je novac avionom odnošen na Kipar. Svedočeći na suđenju bivšem direktoru Savezne uprave carina (SUC) Mihalju Kertesu, koji se tereti za iznošenje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.