Izvor: B92, 25.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova tragedija na Adi Ciganliji

Beograd -- Željko Dinić (26) iz Niša udavio se u nedelju oko 21 sat u Savskom jezeru, nedaleko od same obale.

Dinić je bio u alkoholisanom stanju, a uz to, iako je bio i neplivač, kupao se u jezeru u vremenu kada nije bilo spasilaca, navodi se u saopštenju Javnog preduzeća "Ada Ciganlija". Dinić je na plaži pio alkoholno piće, nakon čega je pošao na kupanje oko 21 čas. Plivao je nedaleko od obale, u delu ograđenom bovama, ali u periodu kada je kupalište zatvoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i spasioci ne dežuraju.

Nakon nekog vremena, njegovi drugovi su primetili da ga nema, pa su nekoliko puta zaronili pokušavajući da ga pronađu. Posle nekoliko pokušaja su ga našli i odmah izvukli na obalu.

Iako se slučajno među prolaznicima zadesila lekarka, koja je pokušala da mu pruži pomoć i povrati ga u život, mladiću nije bilo spasa.

Ubrzo su stigla kola hitne pomoći, koja su ga u kritičnom stanju prevezla u Urgentni centar, gde su lekari nastavili da se bore za njegov život, ali je mladić preminuo u toku noći.

Preduzeće "Ada Ciganlija" ponovo upozorava javnost na kobne posledice neodgovornog ponašanja pojedinaca i nepoštovanja elementarnih pravila bezbednosti na kupalištu.

To preduzeće u saopštenju podseća da se pre nekoliko dana u delu Savskog jezera zabranjenom za kupanje udavio i 14-godišnji dečak, kao i da su prethodnih dana spasioci sprečili na desetine slučajeva davljenja kupača.

U apelu preduzeća "Ada Ciganlija" ističe se da se ne treba kupati van delova koji su obeleženi bovama, van radnog vremena spasilaca, noću i rano ujutru, građani ne bi trebalo da preplivavaju jezero.

Pre ulaska u vodu preporučuje se građanima da se obavezno pokvase pod tušem ili u plićaku, a hroničnim bolesnicima da se strogo pridržavaju lekarske terapije i da se jave spasiocu pre ulaska u vodu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.