Nova opomena Šarićevog klana?

Izvor: Kurir, 20.Okt.2012, 07:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova opomena Šarićevog klana?

Podmetanjem bombe ispod vozila advokata Milana Sučevića Darko Šarić šalje upozorenje bivšem saradniku Milanu Milovcu, koga Sučević zastupa, da od tužilaštva ne traži status zaštićenog svedoka

BEOGRAD - Odmazda?

Milan Milovac Cigla, desna ruka narko-bosa Darka Šarića, zadužen za prodaju Šarićevog kokaina po zapadnoj Evropi, preko svog advokata Milana Sučevića (53) pokušao je da se ponudi Specijalnom tužilaštvu i dobije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << status svedoka-saradnika u procesu protiv Šarićeve grupe, pa je to mogući motiv zbog kojeg je, kao opomena, preksinoć podmetnuta bomba ispod Sučevićeve „mazde 3“, saznaje Kurir!

- Milovac je hrvatski državljanin i još je u bekstvu. Poslednji put je viđen 17. januara 2009. na aerodromu u Milanu, u društvu svog šefa, a sada ima indicija da je preko svog advokata želeo da tužilaštvu stavi do znanja da želi da se preda, pod uslovom da dobije status svedoka-saradnika! On bi kao Šarićeva desna ruka svakako bio zanimljiv tužilaštvu - priča naš izvor iz istrage.

Kako sagovornik Kurira dodaje, moguće je i da je informacija o pregovorima Milovca dospela do Darka Šarića.

- Montiranje bombe ispod automobila jedna je od najpopularnijih metoda zastrašivanja, ali i likvidacije. Radojica Joksović, brat Nebojše Joksovića, zaštićenog svedoka u „slučaju Šarić“, poginuo je u eksploziji bombe postavljene pod njegov „audi“. To ubistvo ima sličan potpis kao preksinoćna eksplozija - dodaje naš izvor.

Iz Specijalnog tužilaštva juče nismo mogli da dobijemo informaciju da li se Milovac ponudio za svedoka-saradnika u procesu protiv Šarićeve grupe, kao ni da li je neko s njim pregovarao o eventualnoj predaji.

(E. K.)

Advokat: Nemam neprijatelje

Sučević je posle eksplozije bio u šoku.

- Policajcima je neprestano ponavljao da se nikome nije zamerio i da nema neprijatelja.

Jedino što pada u oči je njegova veza s Milovcem, koga je, inače, italijanski tužilac smestio na sam vrh piramide Šarićevog klana. Mi sad ispitujemo šta je  Milan Sučević radio na dan eksplozije, kuda se kretao i s kim je kontaktirao - dodaje naš izvor.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.