Nova krivična prijava protiv Dragana Džajića

Izvor: Politika, 10.Dec.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova krivična prijava protiv Dragana Džajića

Legendarno „levo krilo” i menadžer Ranko Stojić sumnjiče se za nezakonite poslove u vezi sa transferom bivšeg igrača Crvene zvezde Milana Dudića u portugalsku Benfiku

Ministarstvo unutrašnjih poslova podnelo je beogradskom Okružnom javnom tužilaštvu novu krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg direktora fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragana Džajića, saznaje „Politika”.

Krivičnom prijavom, prema nezvaničnim informacijama, obuhvaćen je i >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << menadžer Ranko Stojić. Oni se sumnjiče za nezakonite poslove u vezi sa transferom bivšeg igrača Crvene zvezde Milana Dudića u portugalsku Benfiku.

Prema nezvaničnim informacijama, u krivičnoj prijavi navodi se da je Stojić sa Džajićevim ovlašćenjem, potpisao ugovor o transferu Dudića na sedam miliona nemačkih maraka, od kojih je Džajić u dokumentaciji prikazao samo četiri. Tako je, prema nezvaničnim informacijama, na ime obeštećenja klubu isplaćeno dva miliona maraka.

– Ne znam ništa o novoj krivičnoj prijavi protiv Džajića. O tome ćemo moći da razgovaramo tek kada se upoznam sa njenim detaljima, ukoliko ona postoji. Nikada nisam sa Džajićem razgovarao o Dudićevom transferu u Benfiku – rekao je Dragan Savić, jedan od Džajićevih branilaca.

Krivična prijava je, kako saznajemo, podneta i protiv direktora OFK Beograda Vladimira Bulatovića zbog nezakonitosti prilikom prelaska Stevana Stošića u špansku Malagu i Branislava Ivanovića u moskovsku Lokomotivu.

Višemesečna istraga protiv nekadašnjih rukovodilaca Crvene zvezde Džajića, Cvetkovića i Marinkovića, osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja, koju je vodio Okružni sud u Beogradu, okončana je sredinom novembra. Spisi predmeta su potom prosleđeni Okružnom javnom tužilaštvu koje je trebalo da donese odluku o eventualnom podizanju optužnice.

Rešenjem o sprovođenju istrage, teretili su ih da su protivpravno prisvajali novac od transfera fudbalera iz Crvene zvezde u inostrane klubove. Nekadašnji funkcioneri kluba sa Marakane uhapšeni su 5. februara, a dva dana kasnije protiv njih je pokrenuta istraga zbog sumnje da su 2001. godine, prilikom transfera Gorana Drulića u špansku Real Saragosu, nezakonito prisvojili 5,1 milion evra. Istraga protiv osumnjičenih kasnije je proširena zbog sumnje da su isto krivično delo počinili i prilikom transfera Zorana Njeguša u madridski Atletiko kada su prema navodima rešenja o sprovođenju istrage, prisvojili 3,5 miliona maraka. Istraga protiv osumnjičenih naknadno je proširivana zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i prilikom prelaska Nemanje Vidića u moskovski Spartak kada su, kako se sumnja, prisvojili dva miliona maraka.

Poslednji put istraga protiv trojice osumnjičenih proširena je i zbog sumnje da su novac nezakonito prisvojili i tokom prelaska Perice Ognjenovića u madridski Real. Sumnja se da su Džajić, Cvetković i Marinković tada prisvojili milion dolara. Osumnjičeni su u pritvoru proveli pet meseci.

M. Derikonjić

[objavljeno: 11/12/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.