Izvor: B92, 14.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova krađa bronze sa groblja

Niš -- Krađa bronzanih bista sa groblja u Nišu i okolini nastavljena je, jer su nestale još tri biste sa jednog seoskog groblja pored Niša.

U poslednjih nekoliko meseci sa groblja u Nišu i okolnim selima ukradeno je više od 50 bista. Niška policija je danas saopštila da nema osumnjičenih za krađu, ali da intenzivno radi na otkrivanju počinilaca. Policija je apelovala na građane da pomognu u otkrivanju kradljivaca.

"Od sredine leta do danas ukradeno je 56 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bisti sa groblja u Nišu, Gornjoj Vrežini, Malči i Komrenu. Svesni smo da je taj problem izražen u celoj Srbiji, pa i u okruženju, ali pokušaćemo da rešimo sve slučajeve", rekao je načelnik Kriminalističke policije Nebojša Petković.

Kako je Petković rekao na konferenciji za novinare, otkupna cena bronze je 300 dinara po kilogramu, pa je to motiv za sve krađe.

Policija u Nišu ranije je uhapsila više osoba zbog krađe predmeta od obojenih metala. Tada je saopšteno da je u prvih osam meseci ove godine bilo više od 50 prijavljenih krađa, čime je pričinjena ukupna šteta od osam do 10 miliona dinara.

Najviše se kradu bakarni provodnici na dalekovodu, šaht-poklopci, električni kablovi, bronzane čaure, ukradene su i bronzane ploče sa logora "Crveni krst" iz Drugog svetskog rata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.