Izvor: B92, 28.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova hapšenja stečajne mafije

Beograd -- Pripadnici MUP-a uhapsili još četiri osobe u okviru istrage protiv takozvane stečajne mafije.

U saopštenju policije se navodi da su uhapšeni Zvonimir Janković (51), stečajni upravnik preduzeća BIM Slavija, kao i sudski veštaci Zoran Bošković (41), Radomir Bubanja (59) i Marija Ortinski (69). Oni su uhapšeni zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti privedeni istražnom sudiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sumnja se da je Janković, sa saučesnicima, od novembra 2004. do novembra 2005, odbijao zainteresovane kupce za BIM Slaviju, u stečaju. Dodaje se da je cena firme oborena na 2,9 miliona evra i da ju je za taj novac kupilo preduzeće Tobako iz Beograda, iako je Slavija ranije procenjena na 5.159.497 evra.

Policija je navela da je preduzećem Tobako upravljao Miko Brašnjović, a da mu je prodajom Slavije omogućena imovinska korist od 2.259.497 evra, na štetu stečajnih poverilaca.

Podsetimo, Miko Brašnjović se 30. juna ubio u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu. Brašnjović je bio u pritvoru od 12. aprila, po rešenju Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu, zbog osnovane sumnje da je pripadao grupi osumnjičenoj za organizovani privredni kriminal.

Uhapšen je sa predsednikom Trgovinskog suda u Beogradu Goranom Kljajevićem, sudijom tog suda Delinkom Đurđević, biznismenom Milinkom Brašnjovićem i direktorom Kreditno-eksportne banke Sekulom Pijevčevićem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.