Izvor: B92, 05.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova eksplozija u Dagestanu

Mahačkala, Moskva -- Snažna eksplozija raznela je danas policijsku stanicu u Dagestanu, južnoj ruskoj republici.

Najmanje dva policajca su poginula, a trojica su ranjena. Strahuje se da ima još poginulih i povređenih, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova te republike, a prenose agencije. Portparol ministarstva Andjela Martirosova rekla je da se ekspolozija dogodila u Mahačkali, prestonici Dagestana, i da ima izveštaja o poginulima i povređenima, ali nije iznela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << detalje.

Dagestan se graniči sa Čečenijom, gde se separatisti sukobljavaju s ruskim snagama od 1999, pa se zato veruje da je nasilje u Dagestanu povezano sa čečenskim separatistima.

Podsetimo, deset policajaca poginulo je u Mahačkali u petak, kada je njihov kamion dignut u vazduh.

A Basajev preti

Vođa čečenskih pobunjenika Šamil Basajev izjavio je danas da će, ako Moskva dobije organizaciju Olimpijskih igara 2012, sportisti biti ugroženi bombaškim napadima njegovih sledbenika.

"Niko ne bi mogao da sportistima garantuje sigurnost. Već smo bombardovali Moskvu i učinićemo to opet", saopštio je Basajev na Internet- sajtu pobunjenika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.