Nova akcija hapšenja u MUP-u

Izvor: B92, Tanjug, 25.Dec.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova akcija hapšenja u MUP-u

Beograd -- MUP Srbije potvrdio je da je u akciji hapšenja zbog korupcije i šverca preko granice sa BiH uhapšeno 16 pripadnika granične policije i četvoro civila.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Šapcu, lišili su slobode 16 pripadnika Stanice granične policije "Gučevo" i četiri civilna lica, zbog osnovane sumnje da su tokom 2008. godine izvršili krivična dela primanja i davanja mita, saopšteno je iz MUP-a Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
MUP je priveo Gorana Simića (1971), Gorana Stanimirovića (1984), Željka Stevanovića (1979), Miodraga Popovića (1973), Branka Pejkića (1975), Milana Spasojevića (1968), Zorana Samardžića (1970), Dragišu Đukića (1984), Vladimira Perića (1983), Zorana Lukića (1978), Željka Radivojevića (1972), Daneta Samardžiju (1975), koji su iz Loznice, zatim Zorana Markovića (1967), Gorana Gošića (1970), Anđelka Đurića (1974) iz Krupnja i Marijanu Perić iz Šapca, kao i fizička lica Nedeljka Maksića (1963) Gorana Mitrovića (1977), Zorana Miloševića (1972), Zorana Ninića (1976), svi iz Loznice.

Osumnjičeni policijski službenici su tokom ove godine, u više navrata, primali novac od Maksića, Mitrovića, Miloševića i Ninića, da bi im u vreme obavljanja službene dužnosti omogućili ilegalni transport robe preko reke Drine, navodi se u saopštenju.

Tužilac: Šverc žive stoke

Grupa od 16 pripadnika pogranične policije i četiri civila, koji su danas uhapšeni, sumnjiči se da je tokom 2008. godine švercovala živu stoku iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu preko Drine.

Okružni javni tužilac u Šapcu Dragoslav Milanović precizirao je da su policijski službenici omogućavali četvorici osumnjičenih ilegalan prevoz stoke preko granične linije.

Uhapšeni se terete za krivična dela primanje, odnosno davanje mita, rekao je Milanović.

"U konkretnom slučaju, radi se o 16 policajaca granične policije stanice granične policije Gučevo na tertoriji gada Loznice i četiri lica za koje se osnovano sumnja da se bave krijumčarenjem žive stoke”, izjavio je okružni tužilac Dragoslav Milanović.

"Reč je o preko 1.000 grla žive stoka koja je ilegalno prebacivana iz Srbije u BiH. Kao što sam rekao, njima su određene mere zadržavanja”, naveo je on.

Milanović je kazao da je 20-člana grupa uhapšena posle zajedničkog višemesečnog rada na prikupljanju dokaza Okružnog tužilaštva u Šapcu, policijske uprave u tom gradu i Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije.

Sindikat pozdravlja hapšenja

Policijski sindikat Srbije pozdravio je hapšenja zbog korupucije i upozorio da bi istrage trebalo da obuhvate i određen broj starešina.

U saopštenju se kaže da nije moguće da su ilegalni transport robe preko granice organizovali policajci sami.

Od Ministarstva očekujemo da u narednih nekoliko dana privede ključne ličnosti iz policije koje su na višim položajima, inače ovakve akcije možemo smatrati samo marketinškim potezima Ministarstva, izjavio je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sprečen šverc droge sa juga Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Dec.2008, 17:37

NIŠ - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova presekli su još jedan kanal trgovine drogom i zaplenili preko kilogram heroina. Tom prilikom lišeni su slobode Slađan Velinović iz Vranja, Bekim Imeri i Šabi Saćipi obojica iz Preševa, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Uhapšeno 16 policajaca zbog mita

Izvor: Mondo, 25.Dec.2008

U akciji zbog šverca, koju je policija započela jutros, uhapšeno je 16 policajaca zaposlenih na stanici granične policije Gučevo kod Loznice i četiri civila zbog sumnje da su tokom 2008. godine švercovali živu stoku iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu preko Drine.

Nastavak na Mondo...

U toku hapšenje pripadnika MUP-a

Izvor: RTS, 25.Dec.2008

Uhapšeno šesnaest pripadnika MUP-a i četiri civilna lica zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela primanja i davanja mita. ..Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Šapcu uhapsili su šesnaest pripadnika Stanice granične policije „Gučevo"...

Nastavak na RTS...

Uhapšeni pripadnici MUP-a

Izvor: RTS, 25.Dec.2008

Uhapšeno šesnaest pripadnika MUP-a i četiri civilna lica zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela primanja i davanja mita. ..Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Šapcu uhapsili su šesnaest pripadnika Stanice granične policije „Gučevo"...

Nastavak na RTS...

Uhapšeno 16 policajaca zbog primanja mita

Izvor: Politika, 25.Dec.2008

Više od polovine zaposlenih u Policijskoj stanici „Gučevo” uključeno u kriminalne radnje ..Šabac – Od 20 osoba uhapšenih zbog sumnje da su počinile krivična dela primanja i davanja mita, čak šesnaestoro njih su pripadnici granične policijske stanice „Gučevo”. Oni se...

Nastavak na Politika...

Švercovali jelene kapitalce!

Izvor: Kurir, 26.Dec.2008, 07:37

BEOGRAD - Zajedničkom akcijom MUP i šabačkog okružnog tužilaštva juče je uhapšeno 16 pripadnika granične policije zaposlenih na prelazu Gučevo i četiri civila, zbog sumnje da su tokom ove godine učestvovali u švercu krupne stoke i cigareta preko granice s Bosnom i Hercegovinom! Prema nezvaničnim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.