Izvor: CrnaHronika.rs, 07.Mar.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Varoš: Tri meseca ležao mrtav

Pronađeno telo beogradskog penzionera Asima Čauševića. U gradu pod Zlatarom niko sa sigurnošću ne može da tvrdi kad je viđen poslednji put.Komšije i policija otkrili su telo beogradskog penzionera Asima Čauševića (64) u kući u centru grada, nekoliko meseci posle njegove smrti.U gradu pod Zlatarom niko sa sigurnošću ne može da tvrdi kad je tihi i povučeni sugrađanin, dobre naravi, viđen poslednji put. Neki od komšija se prisećaju da je to bilo u dane Bajrama, oko 12. novembra, dok drugi pominju da su ga sreli neku nedelju kasnije.
Ni istraga nema datum smrti. Za policiju i istražne organe slučaj je završen, jer sve okolnosti ukazuju na to da je Čaušević umro prirodnom smrću, a po stanju u kome je zatečeno telo na krevetu u prizemlju, zaključili su da je umro pre najmanje dva-tri meseca.
- Telo pokojnika je, očigledno, duže vreme bilo u kući. Predložio sam obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti - jedino je što je za „Novosti“ rekao Zoran Ivanjac, specijalista opšte medicine u novovaroškom Domu zdravlja, koji je bio u ekipi koja je obavila uviđaj.
Ovde pak mnogi pitaju: kako tako dugo da ne bude primećena smrt čoveka, usamljenika? Komšije kažu da zimski uslovi i hladnoće nisu odale telo.
Čaušević, koji je ovu kuću kupio pre tri godine, nije imao rodbinu u Novoj Varoši. Brat mu živi u Holandiji, sestra u Nemačkoj, rođaci u Brodarevu i, navodno, tri kćerke iz neuspelih brakova u Beogradu. Poznanicima, sa kojima se sretao u kafićima između autobuske stanice i džamije, pričao je da je rodom iz Pljevalja, odakle se u mladosti otisnuo u Beograd. Tamo se, kažu, bavio nizom poslova i penziju je stekao kao taksista.
- Interesujući se da li viđamo Asima, iz Holandije je zvao njegov brat Atif. Računali smo da je kod rodbine, jer je nekud povremeno odlazio. Pošto nije bilo tragova u snegu, a na vratima su stajale zakačene pošiljke, jedno veče sam sa komšijom pogledao kroz roletne na prozoru u kuhinji u prizemlju. Okno se otvorilo, a telo, crno kao ugarak, bilo je na krevetu, u pidžami, kao da je zaspao - ispričao je Elvedin Selimagić.
***********************
PRONAĐENA POSLE 44 DANA
PETRA MAKSIMOVIĆ OTIŠLA NA PREGLED, A NjENO TELO NAŠLI PORED PUTA
LeŠ nepoznate žene, koja je pronađena u subotu, pored bivše ekonomije u Laćarku je identifikovan. Reč je o Petri Maksimović (76), koja je nestala još 10. januara, kada se vraćala iz bolnice u Sremskoj Mitrovici, gde je bila na internističkom pregledu.
Petra Maksimović je 10. januara otišla od kuće, a sinu Obradu nije rekla gde ide. Kad se nije vratila kući Obrad je prijavio njen nestanak, a meštani Čalme su odmah krenuli u potragu za njom.
- Obišli smo čalmanski i laćarački atar, bili na pet metara od mesta gde je posle 44 dana pronađen leš starice i niko tada nije ništa primetio - kažu nam u Mesnoj zajednici u Čalmi.
Petra Maksimović se, zajedno sa porodicom, doselila u Čalmu 1995, kao izbeglica iz Kruševa Brda kod Kotor Varoši u Bosni.
Njen sin Obrad kaže da još ne može da veruje da je njegova majka tako nastradala. Kaže, bila je vitalna, iako u poodmaklim godinama.
Proveravali su i u sremskomitrovačkoj bolnici, gde su saznali da je tog 10. januara bila na pregledu.
( S. K.)
Izvor: novosti.rs

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.