Notar zaradi pola miliona mesečno

Izvor: Politika, 12.Nov.2015, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Notar zaradi pola miliona mesečno

Priča se kako notari „zgrću milione”. To je istina samo za neke od njih. Statistički podaci upućuju na prosečnu mesečnu dobit od pola miliona dinara po jednom notaru. Neki, međutim, posluju na nuli, dok su drugi „dobri” i ostvare po nekoliko miliona dinara mesečno.

Najviše novca od posla notara odlazi u državni budžet – milijardu dinara godišnje.

– Svih 140 javnih beležnika u Srbiji naplatilo je ukupno milijardu i 910 miliona dinara od 1. januara do >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 12. oktobra ove godine. Od toga su PDV platili 318 miliona, a porez od 30 odsto 477 miliona dinara – kaže za „Politiku” Miodrag Đukanović, predsednik Javnobeležničke komore Srbije.

Piše Aleksandra Panić

OPŠIRNIJE U ŠTAMPANOM I DIGITALNOM IZDANJU

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.