Izvor: RTS, 28.Okt.2021, 12:08

Niš, uhapšen zbog sumnje da je lažno prijavljivao radnike i koristio državnu pomoć

Policija u Nišu je uhapsila odgovorno lice "R-CONSULTING" d.o.o. i udruženja Unija pravnika niškog Pravnog fakulteta zbog sumnje da je izvršio krivična dela neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti i krivično delo pranje novca, saopštio je MUP.
Uhapšeni N. R. (1994) se tereti da je na portalu Poreske uprave elektronski podnosio poreske prijave, u kojima je lažno prikazao da novi radnici rade i u preduzeću i u udruženju u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kojima je on radio, a koji su zapravo bili zaposleni kod drugih poslodavaca, navodi se u saopštenju.
Kako se sumnja N. R. je potom na ime novozaposlenih radnika uzimao novac iz budžeta Republike Srbije, namenjen za ublažavanje ekonomskih posledica prouzrokovanih epidemijom koronavirusa i na taj način protivpravno prisvojio 2.796.471 dinara, dok je za isti iznos oštetio i državni budžet.
On se tereti da je taj novac za koji je znao da potiče iz kriminalne delatnosti dalje koristio.
Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PRANJE PARA U NIŠU! Trošio je dva miliona dinara namenjenih za ublažavanje posledica od korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2021

On se tereti da je na portalu Poreske uprave elektronski podnosio poreske prijave, u kojima je lažno prikazao da novi radnici rade i u preduzeću i u udruženju u kojima je on radio, a koji su zapravo bili zaposleni kod drugih poslodavaca...Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.