Niš, porodilja preminula od posledica malih boginja

Izvor: RTS, 22.Jan.2018, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš, porodilja preminula od posledica malih boginja

Dvadesetjednogodišnja porodilja iz Niša preminula je na Infektivnoj klinici od komplikacija izazvanih malim boginjama, potvrđeno je RTS-u.
Direktor Klinike za infektivne bolesti Miodrag Vrbić kaže da je pacijentkinja primljena 16. januara sa komplikovanom upalom pluća.

"Dve nedelje je bila kod kuće sa slikom malih boginja, sa visokom temperaturom. Naravno da smo sve učinili, ali specifičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << leka za male boginje nema", naveo je Vrbić.
Direktor klinike objašnjava da je situacija bila dodatno komplikovana jer je pacijentkinja bila porodilja.
Napominje da je u trudnoći odbrambeni sistem izmenjen, što je, kaže, verovatno doprinelo tako lošem ishodu.
Dvadesetjednogodišnja Nišlijka porodila se početkom decembra, beba je takođe zaražena i trenutno se nalazi na Klinici za dečje interne bolesti. Dete nije vitalno ugroženo.
U Nišu je na Infektivnoj klinici trenutno osam pacijenata, od kojih je jedna žena u teškom stanju, dok je četvoro dece sa malim boginjama na dečjoj klinici.
Ovo je druga žrtva malih boginja na području Niša.
Od komplikacija izazvanih tom bolešću, 2. januara preminuo je dvogodišnji dečak koji nije bio vakcinisan i koji je, takođe, podlegao upali pluća.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Porodilja preminula u Nišu, nije bila vakcinisana

Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2018

Nišlijka (21), koja je pre nešto više od mesec dana rodila devojčicu, umrla je zbog komplikacija izazvanih malim boginjama, potvrdili su na niškoj Infektivnoj klinici. Kako je za N1 potvrdio direktor Infektivne klinike Miodrag Vrbić, ona nije bila vakcinisana...Prema rečima lekara, ona je primljena...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.