Niš: Simonović bio u MUP-u?

Izvor: B92, 20.Dec.2012, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Simonović bio u MUP-u?

Beograd -- Bivši gradonačelnik Niša i funkcioner DS Miloš Simonović bio je jutros na informativnom razgovoru u MUP-u, nezvanično saznaje B92, dok Dragan Đilas to negira.

Simonović je u kratkoj SMS poruci za B92 naveo: "Na fakultetu sam. Ne znam o čemu se radi".

Nema potvrde Višeg tužilaštva, koje jedino može da daje zvanične informacije, ali su nam u DS rekli da je opet pokrenuta krivična prijava i istraga zbog slučaja "Vind džet".

U pitanju je istraga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u vezi sa spornim ugovorom između Grada Niša i italijanske avio-kompanije. Istraga je, tvrdi izvor "Južnih vesti" iz SBPOK-a, pokrenuta zbog sumnji u brojne nezakonitosti pri odobravanju subvencija za letove Vind džeta iz Niša za Bolonju.

Isti izvor tvrdi da je izdat i nalog za privođenje na informativni razgovor i nekoliko Simonovićevih bliskih saradnika u vreme dok je bio gradonačelnik.

Po odluci Simonovića, iz gradskog budžeta je Vind džetu od novembra 2009. godine plaćano da leti iz Niša. Letovi su obustavljeni sredinom oktobra 2010. godine, a italijanska strana još nije vratila dug od 50.000 evra koje je Grad ranije uplatio kao depozit.

Međutim, do danas nije objavljena precizna suma novca poreskih obveznika Niša koja je plaćena Vind džetu.

Avgusta ove godine kompanija Vind džet je ugašena, a na njihovom sajtu sada stoji poruka "Vind džet će uskoro ponovo leteti".

Pri tom, kako su utvrdili i državni revizori, bivši gradonačelnik je ugovor sa Vind džetom sklopio suprotno zakonu, odnosno bez tendera.

Predsednik DS Dragan Đilas izjavio je da nije istina da je na informativni razgovor Niša Miloš Simovnović i dodao da je u pitanju samo priča o aerodromu u Nišu.

"U pitanju je ista priča o aerodromu Niš i ugovoru koji je Niš imao sa italijanskom kompanijom", rekao je Đilas novinarima u sedištu demokrata odgovarajući na pitanje da li je istina da je njegov stranački kolega danas priveden.

Portparolka Demokratske stranke u Nišu Dragana Stojanović Krstić izjavila je da će Simonović, koji je i sam u izjavi Tanjugu demantovao da je pozvan na infromativni razgovor, protiv svih medija koji su tendeciozno preneli vest o njegovom privođenju zbog ugovora sa italijanskom avio-kompanijom "Vind džet" podneti krivične prijave.

Stojanović Krstić je rekla da je tačno da se po ko zna koji put otvara pitanje "Vind džeta" i navodno spornog ugovora sa tom kompanijom.

"Više javno tužilaštvo u Nišu odbacilo je prethodne krivične prijave, a pitanje ugovora sa Vind džetom otvara se ponovo podnošenjem nove krivične prijave N.N lica, koja je potpisana sa Laufer", navela je Stojanović Krstić.

Ona je napomenula da su radnu grupu, koja je odlučivala o zaključivanju ugovora, činila tri predstavnika koji su i sada u aktuelnoj niškoj vlasti, ne želeći da navede njihova imena.

Đilas je rekao da aerodrom u Nišu može da opstane samo ukoliko bude novčano sufinansiran i da će uvek podržati takvu ideju.

"Svi moramo da budemo realni i shvatimo da aerodrom u Nišu može da opstane samo ukoliko grad Niš sufinansira njegovo postojanje. Uvek ću podržati svaku ideju kako da takav objekat zaista radi, a ne samo da stoji", kazao je Đilas.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SIMONOVIĆ: Nisam ni uhapšen ni priveden

Izvor: Danas, 20.Dec.2012

Bivši gradonačelnik Niša Miloš Simonović bio je juče na razgovoru u policiji u svojstvu građanina kako bi pružio informacije o poslu grada sa italijanskom avio-kompanijom Vind Džet, potvrđeno je Danasu iz više izvora. - Nisam ni uhapšen ni priveden, već sam u svojstvu građanina bio u...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.