Niš: Ranjeni policajac goloruk zaustavio napadača i sprečio maskr

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2018, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Ranjeni policajac goloruk zaustavio napadača i sprečio maskr

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je danas u Kliničkom centru Niš policijskog službenika Miloša Miloševića koji je ranjen u subotu uveče prilikom intervencije ispred jednog kafića u tom gradu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu savladali su i uhapsili I.P. (32), koji je u noći između subote i nedelje na Trgu kralja Milana, ispred jednog ugostiteljskog objekta, iz automatske puške ranio tri osobe.

Stefanović je pohvalio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hrabrost Miloševića koji je, kako je rekao, te večeri zaštitio živote mnogih građana i pokazao izuzetnu pribranost i odlučnost.

"Policajac Miloš Milošević reagovao je veoma hrabro, čovek je goloruk krenuo na cev oružja i pokazao izvanrednu pribranost i odlučnost u tom momentu i uspeo da zaštiti živote drugih ljudi", rekao je Stefanović.

On se zahvalio čitavoj patroli koja je te noći učestvovala u izvršenju zadatka.

Kako je rekao, patrola je veoma brzo došla na lice mesta i sprečila izvršioca da ispred prepunog lokala, u kome je bilo više od stotinu ljudi, možda napravi neko teže krivično delo.

"Dobro je da niko nije smrtno stradao i da je hrabrom reakcijom pripadnika Ministarstva sprečen težak zločin", istakao je ministar.

Stefanović je rekao da je sada veoma važno da sudovi i tužilaštvo pokažu odgovornost.

"Čovek koji je na ovako težak način ranio policajca i pokušao da ubije druge ljude koji su te noći bili u centru Niša, mora da bude adekvatno kažnjen. Dakle, tražimo maksimalnu kaznu koju zakon predviđa i za pokušaj ubistva i za ilegalno nošenje oružja", naglasio je Stefanović.

On je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova voditi računa o ranjenom kolegi i njegovoj porodici.

"Očekujemo njegov potpuni oporavak i brz povratak u redove policije, ali je ovo prilika da još jednom ukažemo na to koliko je težak posao policajca, možda danas i najteži u Srbiji i koliko svaki izlazak u patrolu, svaki izlazak na izvršenje dužnosti, može da bude opasan i rizičan po njih", objasnio je Stefanović.

Ministar se zahvalio lekarima iz Kliničkog centra u Nišu koji su, kako je rekao, već u prvim trenucima efikasno i brzo reagovali, tako da su naše kolege i svi ostali koji su povređeni, adekvatno zbrinuti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Maksimalna kazna za napadača na policajce u Nišu

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2018

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je danas u niškom Kliničkom centru policajca Miloša Miloševića koji je ranjen prilikom intervencije u tom gradu i zatražio maksimalnu kaznu za muškarca koji je iz automatske puške pucao na pripadnike policijske patrole i još dve osobe...Navodeći...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.